Αμφισβητεί και ο Απ. Τζιτζικώστας την παρέμβαση Κ. Καραμανλή

Αμφισβητεί και ο Απ. Τζιτζικώστας την παρέμβαση Κ. Καραμανλή

Σε ευθεία αμφισβήτηση των διαρροών από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει τέτοια θέση του πρώην πρωθυπουργού. Προσέθεσε δε ότι αυτού του είδους οι διαρροές κάνουν κακό στην παράταξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θέμα ενότητας της ΝΔ, οποίος κι αν εκλέγει πρόεδρος, λέγοντας πως η παράταξη θα συνεχίσει ενωμένη.

Δήλωσε πάντως ότι μολονότι η ενότητα είναι το άλφα και το ωμέγα, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η διεύρυνση του κόμματος. «Η ΝΔ πρέπει να ξαναμιλήσει στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας διέψευσε τις φήμες ότι τον στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι δεν εχει κανένα μηχανισμό να τον στηρίζει. Δήλωσε μάλιστα ότι αντίθετα η δική του υποψηφιότητα εχει λάβει την περισσότερη κριτική.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι έχει σκοπό, αν εκλεγεί, να δώσει σε έναν από τους ανθυποψηφίους του θέση αντιπροέδρου, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ονόματα.

Στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υπερφορολόγηση, ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στην αύξηση φορολογίας των αγροτών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ γιατί θα αναδείξει τον άνθρωπο που θα αναμετρηθεί σε λίγους μήνες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Απ. Τζιτζικώστας: Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή

Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή, αφενός από το ύψος της συμμετοχής και αφετέρου από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης, ανέφερε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ είπε ότι δεν θα μπει σε παζάρια για τον δεύτερο γύρο, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από οποιονδήποτε συμφωνεί με το πολιτικό του πλαίσιο και τις θέσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εκλογή θα γίνει αυτή την Κυριακή, σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ θα έχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έχουν προβλεφθεί όλα τα σενάρια ακόμη και για τεχνική βλάβη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση, είπε ότι "η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση αλλά συνενοχή" και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεχθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών της ΝΔ τότε είναι ανοικτό.

Ανέφερε ακόμη ότι έρχεται για να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ, ας δυσαρεστηθούν οι βολεμένοι και ότι θα βάλλει τέλος στις βαρωνείες και στα κυκλώματα.

Στην Βουλή, εξήγησε, ότι η ΝΔ θα εκπροσωπείται από έναν εκ των αντιπροέδρων που θα οριστούν και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα διαρχίας ή πολυαρχίας. Συνέστησε στους δημοσιογράφους να μην δίνουν βάση στις ανώνυμες διαρροές και σημείωσε ότι η σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν και είναι καλή.