Huawei Roadshow 2025: Οι ευκαιρίες, οι ανάγκες και οι λύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Huawei Roadshow 2025: Οι ευκαιρίες, οι ανάγκες και οι λύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο φορτηγό της Huawei βλέπεις τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και τις ανάγκες σε data centers προκειμένου να υποστηρίξουν την «φόρτωση» των δικτύων. 

Το Huawei Roadshow 2025, όπως κάθε χρόνο έδωσε και φέτος το παρών στην χώρα μας παρουσιάζοντας καινοτομίες AItoX που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη δημιουργίας εσόδων μέσω ΑΙ εφαρμογών, που αναβαθμίζουν την εμπειρία των χρηστών. Παρουσιάστηκε επίσης το AI-centric Network, η πλήρη σειρά προϊόντων και οι λύσεις της Huawei, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας και προωθούν τη συλλογική επιτυχία στην εποχή της All Intelligence. Το φορτηγό θα συνεχίσει το ταξίδι του σε ακόμη 14 χώρες, καθώς συνολικά επισκέπτεται 25 ευρωπαϊκές πόλεις. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αντίκτυπο σε κάθε άτομο, σπίτι και βιομηχανικό κλάδο, καθώς ενισχύει την καινοτομία στις επιχειρήσεις και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η ομάδα της Huawei παρουσιάζει ουσιαστικά τις πιο πρόσφατες κορυφαίες στον κλάδο λύσεις ICT που έχουν σχεδιαστεί για να «επιταχύνουν τη βιομηχανική ψηφιακή νοημοσύνη» και να ξεκλειδώσουν το ψηφιακό και ευφυές δυναμικό της Ευρώπης.

Ο Κωνσταντίνος Κομποχώλης, Senior ICT Marketing Manager μας είπε: «Η συγκεκριμένη κινητή έκθεση γίνεται κάθε χρόνο με το σκεπτικό να μεταφέρουμε ότι παρουσιάζεται στην Βαρκελώνη -στην έκθεση Mobile world congress-, από κινητή και σταθερή τηλεφωνία, δορυφορικά, εφαρμογές, cloud και τώρα τελευταία τεχνητή νοημοσύνη. Οπότε όλες οι καινούριες οι τάσεις, οι υπηρεσίες, πράγματα τα οποία γίνονται εκεί και αφήνουν εντύπωση, τα φέρνουμε εδώ. Προσπαθούμε να δείξουμε μια περίληψη των υπηρεσιών και των τάσεων». 

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν AI

Στη Βαρκελώνη συζητήθηκε έντονα η τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, στο φορτηγό υπάρχουν παραδείγματα όπως προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης μέσω εφαρμογών που δημιουργούν περιεχόμενο. Για παράδειγμα μια φωτογραφία που το AI την μετατρέπει σε βίντεο. Γυαλιά rayban, όπου σου δίνουν την δυνατότητα να «φορτώσεις» έναν χάρτη μπροστά στα μάτια σου. Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και η νέα τάση που αρχίζει να είναι πολύ δημοφιλής, οι smart assistant. Οι έξυπνοι βοηθοί είναι ένα κομμάτι λογισμικού που κάνει την δουλειά που θα έκανες εσύ εάν έψαχνες κάτι στο διαδίκτυο.  

«Εάν όλα αυτά τα πράγματα χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων και εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση θα δημιουργηθεί μεγάλη κίνηση στο δίκτυο. Κυρίως γιατί οι μηχανές, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι εδώ, είναι στο cloud», μας εξήγησε ο κ. Κομποχώλης που πρόσθεσε ότι «εφόσον αυτές οι καινούριες υπηρεσίες ασκούν πίεση στο δίκτυο αντίστοιχα τα δίκτυα θα πρέπει να εξελιχθούν για να υποστηρίξουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες». 

Η αναβάθμιση των δικτύων 

Για να υποστηρίξει κάποιος όλες τις υπηρεσίες θα πρέπει να επενδύσει σε ένα δίκτυο που θα μπορεί να αντέξει την ταυτόχρονη χρήση από εκατομμύρια χρήστες. Έτσι λοιπόν έγκειται σε κάθε πάροχο που ακριβώς θέλει να επενδύσει. 

Τα data center σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον για να υποστηρίξουν τον φόρτο των δικτύων από εφαρμογές που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής. Στην Κίνα, στην Κορέα, στην Ιαπωνία και στη Μέση Ανατολή, οι πάροχοι (Amazon, Google, Microsoft) έχουν το δικό τους cloud και έτσι ελέγχουν το supply chain. «Έχουν το κινητό, έχουν το δίκτυο και έχουν και το cloud για να είναι πιο γρήγοροι», σημειώνει ο κ. Κομποχώλης που εξηγεί ότι «δεν είναι απαραίτητο να τα έχουν όλα, απλά αν τα έχεις όλα είσαι πολύ γρήγορος και γι’ αυτό η δική μου θεωρία είναι ότι επειδή στην Ευρώπη άλλος φτιάχνει τις συσκευές, άλλος φτιάχνει το δίκτυο, άλλος φτιάχνει το cloud, άλλοι βάζουν τις εφαρμογές στο cloud, επειδή λοιπόν είναι πολλοί, για να τους οργανώσεις παίρνει τον πενταπλάσιο χρόνο».