Divani Collection Hotels: Ο βασιλιάς του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού
Green bleisure

Divani Collection Hotels: Ο βασιλιάς του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού

Όταν το Divani Caravel Hotel επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το φετινό Capital Link Sustainability Forum στην Αθήνα, η επιλογή των διοργανωτών δεν ήταν τυχαία. Το ιστορικό hotel brand που είναι συνυφασμένο με τον ελληνικό ποιοτικό τουρισμό εδώ και περισσότερα από 65 χρόνια, εκπροσωπεί τον κλάδο του υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης πολύ προτού εμφανιστούν τα πρότυπα GRI και η σχετική νομοθεσία. Αυτή η δέσμευση είναι και ο λόγος που ο όμιλος Διβάνη (Divani Collection Hotels) έγινε ο πρώτος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ελλάδα που υπέγραψε το Sustainable Travel Pledge της UNESCO πριν 2 χρόνια. 

28 Μαΐου 2024. Δύο Υπουργοί, 35 ομιλητές, 10 πάνελ συζήτησης και 500 συμμετέχοντες από την εγχώρια και διεθνή πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα, ανέδειξαν το 14ο Sustainability Forum σε κορυφαίο γεγονός στο χώρο του ESG

Το πιο ηχηρό statement στη διοργάνωση ανήκε ωστόσο… στο Divani Caravel Hotel, το οποίο φιλοξένησε τις εργασίες του Forum ενσωματώνοντας βιώσιμες πρακτικές σε κάθε πτυχή της φιλοξενίας του, όπως άλλωστε κάνουν στην καθημερινή τους λειτουργία και οι 7 ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου. 

Από το νερό που σερβίρουν και τα in-room amenities που προσφέρουν, ως τη μορφή ενέργειας που καταναλώνουν, τη διαχείριση και ανακύκλωση των πόρων που χρησιμοποιούν, τα ξενοδοχεία του ομίλου Divani εμπίπτουν σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία, σεβόμενα το περιβάλλον, την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της, την κοινωνία, τον ίδιο τον άνθρωπο.

Divine Moments, one sustainable step at a time

Σε ένα περιβάλλον σύγχρονης αισθητικής, με «θεϊκή γαστρονομία» και μοναδικές προτάσεις πολυτελούς φιλοξενίας για διαμονή και ευεξία, εργασία και αναψυχή, ο όμιλος Divani είναι η επιτομή του σύγχρονου βιώσιμου bleisure τουρισμού στην Ελλάδα, σεβόμενος τους υδάτινους πόρους, την ατμόσφαιρα, τον αιγιαλό και τα χερσαία εδάφη που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις του. 

Τα Divani Collection Hotels υπόσχονται να δημιουργούν για τους φιλοξενούμενούς του “Divine Moments, one sustainable step at a time". Τι σημαίνει αυτό και πώς ενσωματώνεται στη φιλοσοφία του ξενοδοχειακού ομίλου; 

«Στον Όμιλο δημιουργούμε νέες βιώσιμες εναλλακτικές κάθε ημέρα, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης που έως τώρα θεωρούσαμε δεδομένη» εξηγούν στο Liberal.gr στελέχη του ομίλου Divani. 

«Το αστικό τοπίο της Αθήνας αποτέλεσε το ορμητήριο για τις επιχειρήσεις μας πολλές δεκαετίες πριν. Σήμερα, διατηρώντας τα κεντρικά μας και τρεις εκ των πολυτελών εγκαταστάσεων φιλοξενίας μας στην καρδιά της πρωτεύουσας και στο παραλιακό της μέτωπο, σεβόμαστε τη φυσική ομορφιά που μας περιστοιχίζει και νιώθουμε την ανάγκη να τη διαφυλάξουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ η παρουσία μας σε μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα εμπίπτει στην ίδια φιλοσοφία» εξηγούν. 

«Οι πιέσεις που δέχεται ο πλανήτης μας, με την κλιματική αλλαγή να δείχνει τα τελευταία χρόνια τις επιπτώσεις της όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και στην υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας, ενώ οι φυσικοί πόροι ξοδεύονται αλόγιστα, επιζητούν άμεση και συντονισμένη δράση από όλους μας. Στα Divani Collection Hotels, λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς μας πόρους, να μειώνουμε την κατανάλωση νερού και ενέργειας, να χρησιμοποιούμε καθαρή ενέργεια, να αντικαταστήσουμε προϊόντα μίας χρήσης, να διαχειριζόμαστε τα απόβλητά μας και να αξιοποιούμε συστήματα βιοανακύκλωσης σε όλο το εύρος της λειτουργίας μας». 

Πώς όλα αυτά γίνονται πράξη;

Με διαρκείς επενδύσεις προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, ο όμιλος μειώνει συνεχώς το αποτύπωμά του. Θερμομόνωση μονάδων, ρύθμιση ροών νερού, προμήθεια καθαρής ενέργειας σε ποσοστό που πλησιάζει το 100%, βιοανακύκλωση στα αθηναϊκά ξενοδοχεία και πλήρης ψηφιοποίηση σε όλα τα σημεία επαφής με τον πελάτη αλλά και τις εσωτερικές εργασίες, είναι μερικές μόνο από τις πολιτικές που εφαρμόζει ο όμιλος. 

Παράλληλα έχουν αντικατασταθεί όλα τα in-room amenities μίας χρήσης με επώνυμα brands σε refillable συσκευασίες. «Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής περιβαλλοντικής πολιτικής μας την οποία υιοθετήσαμε και υλοποιούμε χρόνια τώρα εμπνέοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας, γίναμε η πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα που υπέγραψε το Sustainably Travel Pledge της UNESCO».

 Στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, ο όμιλος με συνεχείς δωρεές στηρίζει στρατηγικά διεθνείς, εγχώριους αλλά και τοπικούς οργανισμούς στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι ξενοδοχειακές μονάδες του. 

Μία από αυτές τις ενέργειες υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ HOPEgenesis. Μέσω δωρεών που πραγματοποιούνται από τα μέλη του παγκόσμιου προγράμματος πιστότητας GHA DISCOVERY, στο οποίο ο όμιλος συμμετέχει με το πρόγραμμα Divani DISCOVERY, τα μέλη του σε όλο τον κόσμο μπορούν να επιλέξουν έναν οργανισμό τον οποίο επιθυμούν να συνδράμουν εξαργυρώνοντας/δωρίζοντας μέρος των D$ που έχουν συγκεντρώσει. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν από ένα έτος και μέχρι στιγμής οι δωρεές μελών έχουν αγγίξει ένα σημαντικό ποσό ενώ συνεχίζουν ανοδικά. 

Επίσης, όντας ένας ιδιαίτερα pet-friendly οργανισμός, ο όμιλος συνέπραξε με την ΜΚΟ που έχει ιδρύσει η κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση Save a Greek Stray, για να στηρίξει το έργο της, δωρίζοντας το 50% των εσόδων του από τις διαμονές κατοικιδίων στα ξενοδοχεία του. 

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πελάτες των ξενοδοχείων Divani να γίνουν αρωγοί σ’ αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς μπορούν να κάνουν μια μικρή δωρεά -μόλις €2- προαιρετικά με την online κράτησή τους στο www.divanis.com ή κατά το check out τους.

Καθώς η βιώσιμη ανάπτυξη απορρέει από τη βούληση και τη στρατηγική που χαράζει η Διοίκηση, η ορθή Διακυβέρνηση  αποτελεί τον τρίτο πυλώνα βιώσιμης πολιτικής του ομίλου. 

«Λειτουργούμε ως υπεύθυνοι εργοδότες χωρίς διακρίσεις, δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης στο προσωπικό, μεριμνώντας για την ευημερία όλων και καθενός ξεχωριστά» εξηγούν οι άνθρωποι της Διοίκησης. 

«Αντλούμε ανθρώπινο δυναμικό κατά προτεραιότητα από τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, στηρίζοντας αποφασιστικά την οικονομία τους. Επιλέγουμε με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια τους προμηθευτές και συνεργάτες μας, όπως η παγκόσμια Ecolab, βραβευμένη για την ποιότητα και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα των προϊόντων καθαρισμού της, το νερό Theoni, κ.ά.» συμπληρώνουν, καθώς ένα ολοκληρωμένο όραμα βιωσιμότητας πρέπει να το συμμερίζονται αμοιβαία οι προμηθευτές, οι συνεργάτες της επιχείρησης και να αποτελεί έμπνευση για τους πελάτες της, οι οποίοι αποτελούν τελικούς αποδέκτες αλλά και ενισχυτές όλων των προσπαθειών αυτών.

Μέσα από τον ιστότοπο του ομίλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγηθούν στις δράσεις και να βρουν ευκαιρίες να συμμετέχουν στις βιώσιμες πρωτοβουλίες που διοργανώνονται.

Αν είστε λάτρεις του βιώσιμου αστικού τουρισμού, απολαύστε και εσείς τις μοναδικές business & leisure παροχές που προσφέρουν το Divani Caravel Hotel και το Divani Palace Acropolis στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Divani Apollon Palace & Thalasso που δεσπόζει στην αθηναϊκή ριβιέρα, ή οργανώστε μία απόδραση στο Divani Escape, το αριστοκρατικό boutique ξενοδοχείο του ομίλου στη Βουλιαγμένη, ενώ για τις εξορμήσεις σας «εκτός των τειχών», επιλέξτε το Divani Meteora Hotel, το Divani Palace στη Λάρισα ή το πλήρως ανανεωμένο από φέτος Divani Corfu Palace στην Κέρκυρα, για μοναδικές διακοπές, όπου το μοναδικό αποτύπωμα που θα μείνει θα είναι οι αναμνήσεις. 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα