Υποχωρεί ο χρυσός - Πτώση και στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

Υποχωρεί ο χρυσός - Πτώση και στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed για το εάν θα προχωρήσει ή όχι σε μείωση των επιτοκίων. Στο πλαίσιο αυτό, η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,35% στα 2.319,90 δολάρια ανά ουγγιά.

«Εκτιμώ ότι τα χέρια της Fed είναι δεμένα μετά την έκθεση μισθοδοσίας, καθώς πιθανότατα δεν τους δίνει τη δυνατότητα να σηματοδοτήσουν τη μείωση των επιτοκίων που οι έμποροι θέλουν απεγνωσμένα να ακούσουν. Και αυτό θα μπορούσε να δει τον χρυσό να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο εν μέσω αυξανόμενων αποδόσεων και του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

Η έκθεση πληθωρισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, η οποία αναμένεται την Τετάρτη και θα είναι το επόμενο σημαντικό σημείο δεδομένων μαζί με τη διήμερη συνεδρίαση της Fed την ίδια ημέρα.

«Το γεγονός ότι θα δούμε στοιχεία για τον πληθωρισμό λίγες ώρες πριν από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια σημαίνει ότι μπορεί να δούμε έναν πανικό της τελευταίας στιγμής και υψηλά επίπεδα αστάθειας εάν ο πληθωρισμός αναρριχηθεί», είπε ο Simpson.

Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και οι αναφορές ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας εμπόδιζε τις αγορές χρυσού και οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο σε πτώση περίπου 3,5% ή 83 δολάρια την Παρασκευή, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Νοέμβριο του 2020.

Ως προς τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά 2,22% η πλατίνα κατά 1,33% και το παλλάδιο χάνει κατά 1,32%