Τέταρτη μέρα απωλειών για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 35 ευρώ το φυσικό αέριο
Shutterstock
Shutterstock

Τέταρτη μέρα απωλειών για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 35 ευρώ το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν  για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed αποκάλυψαν συζητήσεις για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής  εάν ο πληθωρισμός δεν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, μια κίνηση που μπορεί να πλήξει τη ζήτηση του πετρελαίου.

Το Brent υποχωρεί 0,31% στα 81,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται επίσης πτωτικά 0,50% στα 77,18 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, επιβαρύνοντας την αγορά, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας, σε σύγκριση με την εκτίμηση για μείωση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι φυσικές αγορές αργού πιέστηκαν πιο πρόσφατα από την ασθενή ζήτηση των διυλιστηρίων και την άφθονη προσφορά.

Η Ρωσία δήλωσε ότι υπερέβη την ποσόστωση παραγωγής του ΟΠΕΚ+ τον Απρίλιο για «τεχνικούς λόγους» και σύντομα θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την αντιστάθμιση του σφάλματος, δήλωσε αργά την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Η Citi δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει τις μειώσεις της παραγωγής του μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν συνεδριάσει την 1η Ιουνίου, ενώ δήλωσε επίσης ότι συνεχίζει να βλέπει το Brent να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 86 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανοδική πορεία για το φυσικό αέριο, το οποίο  κινείται ανοδικά κατά 2%, στα 35,37 ευρώ η μεγαβατώρα.