Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι «η αστυνομία έχει αποδείξει ότι θα βρίσκεται στους πανεπιστημιακούς χώρους όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα».
«Αν υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος, θα είναι πολύ καλύτερη η δράση της αστυνομίας. Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου χρειάζεται, όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Την ίδια στιγμή, η κα Δημογλίδου αναφέρθηκε στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα όπου ένας 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια φώναξε τον ξάδελφό του να τον βοηθήσει με σκοπό να ξεφορτωθούν τη σορό της άτυχης γυναίκας.
«Δυστυχώς έρχεται μετά το περιστατικό της Νέας Σμύρνης, όπου και εκεί ένας πατέρας φαίνεται ότι αφαίρεσε τη ζωή του γιου του με παρόμοιο ουσιαστικά τρόπο. Και εδώ βλέπουμε έναν πολύ νεαρό άνδρα 21 ετών.
Μάλιστα συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία, ο οποίος φέρεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχει η αστυνομία, ότι τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα του με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός συγγενικού προσώπου προσπάθησαν να απομακρύνουν τη σορό αυτής της γυναίκας, κάτι το οποίο δεν κατάφεραν γιατί κάποιος κάτοικος ειδοποίησε την αστυνομία και έφτασαν στο σημείο όπου συνέλαβαν ουσιαστικά επ’ αυτοφώρω τα δύο άτομα», είπε.
Ενώ πρόσθεσε πως «είναι δύο περιστατικά τα οποία δεν πρέπει να τα δούμε με αστυνομική ματιά, ούτε με την πλευρά της Δικαιοσύνης, επειδή και οι δύο οικογένειες αυτές δεν είχαν απασχολήσει με κάποιον τρόπο την Αστυνομία, δεν είχαν απασχολήσει με κάποιο ενδοοικογενειακό επεισόδιο και δεν είχαν απευθυνθεί στις αρχές για να ζητήσουν βοήθεια. Αυτό θέλω να πω και είναι κάτι που πρέπει να το δούμε όταν υπάρχουν θέματα σε μια οικογένεια: Καλό είναι να ζητάμε βοήθεια».
Για την υπόθεση στο Ελληνικό όπου σημειώθηκαν τρεις θάνατοι στην ίδια οικογένεια μέσα σε λίγες ημέρες, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο άτομο ούτε κάτι ύποπτο σε αυτήν την υπόθεση.
«Όταν ξεκαθαρίσουμε με τις απαντήσεις του ιατροδικαστή, θα συνεχίσει η έρευνα. Είναι διαφορετική η διερεύνηση μιας εγκληματικής ενέργειας σε βάρος αυτών των ανθρώπων και διαφορετικό να διερευνήσουμε αν κάποιος εκμεταλλεύτηκε οικονομικά αυτούς τους ανθρώπους. Θα τα ερευνήσει η αστυνομία», ξεκαθάρισε.
Τι είπε για τα τροχαία δυστυχήματα
«Μιλάμε με αριθμούς και δυστυχώς πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Πολλές φορές στην Αστυνομία μιλάμε με αριθμούς, γιατί με αυτόν τον τρόπο μετρούμε τα στατιστικά δεδομένα. Είναι συνεχής η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο ''Πάνος Μυλωνάς'' όλα αυτά τα χρόνια για την οδική ασφάλεια», δήλωσε.
Και συνέχισε, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση για τους καλούς οδηγούς έξω στους δρόμους πρέπει να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία και την οικογένεια.
«Να γίνουμε παράδειγμα εμείς για τα παιδιά μας και στη συνέχεια στο σχολείο, ώστε όταν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν στον δρόμο και κινούνται ανάμεσά μας, να είναι να μην είναι επικίνδυνοι ούτε για εμάς, για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, ούτε για τους ίδιους τους εαυτούς», κατέληξε.