Φωτιά: Η επόμενη ημέρα στη Φυλή Αττικής (pics)

Φωτιά: Η επόμενη ημέρα στη Φυλή Αττικής (pics)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της επόμενης ημέρας στη Φυλή Αττικής και υπογραμμίζουν την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινα λαίλαπα.

Το φως της ημέρας αναδεικνύει τις καμένες εκτάσεις στις οποίες ξεμυτίζουν καμένοι κορμοί δέντρων και τα κλαδιά τους, ένα σκυλί που περπατά ανάμεσα στα αποκαΐδια ενώ πίσω του διακρίνεται καπνός από τη βάση ενός κορμού δέντρου που κατακαίεται ακόμη.

 

Σε ορισμένες φωτογραφίες διακρίνονται σπίτια που παρότι η φωτιά τα προσέγγισε, δεν τα έκαψε. Ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες με καμένη την περιουσία ανθρώπων, πεσμένα κεραμίδια σκεπής, καμένες αυλές, υπογραμμίζοντας την άλλοτε ύπαρξη της ζωής.

Ένα σπίτι έχει καεί στην παρακάτω φωτογραφία. Διακρίνονται τούβλα, κεραμίδια, ένας καμένος κορμός δέντρου, ένα καρότσι σούπερ μάρκετ και ένα καμένο παιδικό ποδήλατο, μεταξύ άλλων.

H παρακάτω φωτογραφία αποτελεί συνέχεια της παραπάνω, καθότι η παρακάτω έχει τραβηχθεί από μακρύτερη απόσταση, υπογραμμίζοντας έτσι την ολοκληρωτική καταστροφή της περιουσίας της προκειμένης οικογένειας.

Πίσω από την ανοικτή εξωτερική πόρτα διακρίνονται περισσότεροι κορμοί δέντρων και πεσμένα κεραμίδια.

Ενώ, στα αριστερά της παρακάτω φωτογραφίας διακρίνεται ένα καμένο αυτοκίνητο.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi/ Κώστας Τζούμας

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα εδώ.