TSMC: Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων για να ανταποκριθεί στην ζήτηση ημιαγωγών

TSMC: Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων για να ανταποκριθεί στην ζήτηση ημιαγωγών

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο σχεδιάζει να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023 για να αντιμετωπίσει τη «διαρθρωτική και θεμελιώδη αύξηση» της ζήτησης στον κλάδο των ημιαγωγών.

Σε μια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Asia Nikkei αναφέρεται μεταξύ άλλων «βλέπουμε μια διαρθρωτική και θεμελιώδη αύξηση της υποκείμενης ζήτησης που καθοδηγείται από το 5G και τους υπολογιστές υψηλής απόδοσης».

Το τριετές επενδυτικό σχέδιο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων της TSMC περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδων παραγωγής τσιπ «greenfield», σύμφωνα με την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι η εταιρεία του έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους.

Η TSMC προμηθεύει σχεδόν όλους τους μεγάλους προγραμματιστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Qualcomm και Nvidia. 

Οι κατασκευαστές τσιπ της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των United Microelectronics και Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp., διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών.