Το ντεμπούτο της Lamda και τα διδάγματα της Ιστορίας

Το ντεμπούτο της Lamda και τα διδάγματα της Ιστορίας

Της Μαίρης Βενέτη

Η Lamda Development μετά την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά την οποία συγκέντρωσε το διόλου ευκατοφρόνητο ποσό των 650 εκατομμυρίων ευρώ επιδεικνύει μια εξαιρετική συμπεριφορά στο ταμπλό, προσεγγίζοντας τα 9 ευρώ με εξαιρετικούς όγκους, ήτοι ένα επίπεδο 35% πάνω από την τιμή της αύξησης η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πριν μόλις λίγες ημέρες.

Η στήλη σερφάροντας στις εταιρικές ανακοινώσεις του athexgroup.gr «έπεσε» πάνω στην εξής ανακοίνωση συναλλαγών στο πλαίσιο ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν.3556/2007 και στο σχετικό δημοσίευμα του liberal :

-Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Οδυσσέας Αθανασίου προέβει σε αγορά 2.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,40 ευρώ και συνολική αξία 18.500,00 ευρώ

-Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 προέβει σε αγορά 200.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,762 ευρώ και συνολική αξία 1.552.400,00 ευρώ

-Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 προέβει σε αγορά 150.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,918173 ευρώ και συνολική αξία 1.187.725,95 ευρώ.

Ο κ. Αθανασίου δηλαδή προχώρησε στις άνωθεν αγορές μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και σε τιμές υψηλότερες κατά 10% έως 18% από την τιμή εξάσκησης του δικαιώματος.

Αν αυτό δεν είναι μια έμπρακτη εμπιστοσύνη της διοίκησης στις ισχυρές προοπτικές της εταιρείας και ένα εξαιρετικά ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές, τότε τι είναι;

Το επόμενο τεστ είναι η σημερινή μέρα, κατά την οποία ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Lamda. Για να δούμε πόσοι από τους συμμετέχοντες στην αύξηση θα βιαστούν να κατοχυρώσουν μια απόδοση άνω του 30% μέσα σε λίγες μόνο ημέρες και πόσοι θα αποφασίσουν να διακρατήσουν τις μετοχές στοχεύοντας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ενός από τα μεγαλύτερα οικιστικά σχέδια όλου του κόσμου.

Θέλοντας να αναδείξουμε την σημασία που έχουν πολλές φορές εταιρικές ανακοινώσεις σαν αυτή του Lamda, θα βάλουμε ένα κουίζ, του οποίου η λύση κρύβεται μέσα στις παλιές εταιρικές ανακοινώσεις του Athexgroup.gr.

Ποια μεγάλη εισηγμένη είχε ανακοινώσει δυνατές αγορές μετοχών από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2016; Ποια η πορεία της  μέχρι σήμερα;

Μήπως κάποια projects καλό είναι να τα βλέπουμε και μακροπρόθεσμα,τουλάχιστον έστω  για ένα μικρό κομμάτι των συνολικών μας θέσεων;

Βέβαια, πολλές φορές όσο πιο μεγαλεπίβολο είναι ένα project, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο υλοποίησης του.

Για αυτό όμως υπάρχουν και οι σταθμίσεις, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στο εκάστοτε προφίλ του κάθε χαρτοφυλακίου.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όταν ο Warren Buffet είπε το μνημειώδες: «Το χρηματιστήριο είναι το μέσο μεταφοράς χρημάτων από τους ανυπόμονους στους υπομονετικούς» λογικά δεν αναφερόταν σε μικρά επιχειρηματικά οράματα.

* Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλάμβανονται ως τέτοιες.