Συνεργασία της GM με την Microsoft για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων

Συνεργασία της GM με την Microsoft για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία Cruise και ο κύριος μέτοχος της General Motors Co δήλωσαν την Τρίτη ότι θα συνεργαστούν με τη Microsoft Corp για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας θα συνεργαστεί με την GM, τη Honda Motor και άλλους θεσμικούς επενδυτές για μια επένδυση ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Cruise, αυξάνοντας την χρηματική αξία της σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Σε ανακοίνωση την Τρίτη, οι εταιρείες δήλωσαν ότι η Microsoft θα γίνει ο προτιμώμενος πάροχος cloud για τις GM και Cruise. 

"Οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία επαναπροσδιορίζουν κάθε πτυχή της δουλειάς και της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μετακινούμε άτομα και αγαθά", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο CEO της Microsoft, Σατγια Ναντέλα. 

Η Cruise έχει παρουσιάσει το Origin, το οποίο έχει μόνο δύο καθίσματα το ένα απέναντι στο άλλο, το οποίο μπορεί να χωρέσει άνετα τέσσερις επιβάτες. Η GM σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του Origin στο Ντιτρόιτ στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Τον Μάρτιο του 2016, η General Motors απέκτησε την Cruise έναντι ενός μη κοινοποιηθέντος ποσού. Η Cruise έλαβε άδεια για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτοκινούμενων οχημάτων από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνιας τον Ιούνιο του 2015, εννέα μήνες πριν από την απόκτησή της από την GM. Η εταιρεία αποτελεί τον πυρήνα των προσπαθειών για αυτόνομη οδήγηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.