Στην EasyJet περνούν περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin

Στην EasyJet περνούν περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin

Η EasyJet έλαβε την έγκριση της επιτροπής της ΕΕ για τα μονοπώλια ώστε να αγοράσει μέρη της Air Berlin, σε αντίθεση με την ανταγωνίστρια Lufthansa, η οποία προσπαθεί να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία ύψους 40 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει κάποιες από τις δραστηριότητες της Air Berlin στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου αλλά και έως 25 αεροσκάφη Airbus Α 320. Επιπλέον, περίπου 1.000 πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων της γερμανικής εταιρείας θα περάσουν στην ΕasyJet.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανέφερε ότι η εξαγορά δε θα λειτουργούσε βλαπτικά προς τον ανταγωνισμό. «Τα σχέδια της ΕasyJet να αποκτήσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της Air Berlin δε θα μειώσει τον ανταγωνισμό και έχουμε εγκρίνει αυτά τα σχέδια», ανέφερε η επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, η οποία πρόσθεσε ότι «η απόφασή μας επιτρέπει στην ΕasyJet να αυξήσει την παρουσία της στα αεροδρόμια του Βερολίνου και να αρχίσει νέα δρομολόγια προς όφελος των πολιτών».

Η ΕasyJet σημείωσε πως αναμένει να ολοκληρώσει την αγορά στο κοντινό μέλλον. Την προηγούμενη βδομάδα ανακοίνωσε τον χειμερινό της προγραμματισμό για το αεροδρόμιο Τegel ενώ θα αρχίσει να ανταγωνίζεται με τη Lufthansa σε εγχώριες πτήσεις από τον επόμενο μήνα.