Skag: Το παραδοσιακό τετράδιο στα χρόνια της ψηφιακής μετάβασης

Skag: Το παραδοσιακό τετράδιο στα χρόνια της ψηφιακής μετάβασης

Με επενδύσεις σε τομείς που άπτονται των νέων ψηφιακών τεχνολογιών απαντά η εταιρεία SKAG στις εξελίξεις της τεχνολογίας. Τα τελευταία 66 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας χαρτιού και στην κατασκευή τετραδίων, κλασέρ και άλλων παρόμοιων προϊόντων. Τα είδη αυτά, όσο παρωχημένα να φαίνονται, εν τούτοις αποτελούν αναπόσπαστο «εργαλείο» των μαθητών  Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία που δείχνουν τη ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2022 κατά 30%, περίπου.  Η παραπάνω αύξηση, η ανάγκη της εταιρείας να είναι πλήρως ανταγωνιστική αλλά και η ψηφιακή μετάβαση, οδήγησαν στην απόφαση η εταιρεία να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Όπως αναφέρει στο Liberal η κ. Πόπη Σκαγιά, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, «εδώ και 66 χρόνια η SKAG σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητάς της λειτουργεί με γνώμονα την εξέλιξη και ευρύτερη ανάπτυξή της, ώστε να προσφέρει στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται τα μέγιστα. Είναι σαφές λοιπόν πως επιδιώκοντας η εταιρεία να είναι πλήρως ανταγωνιστική σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, προχωρά σταδιακά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της με επενδύσεις που αφορούν την βελτιστοποίηση του συνόλου των λειτουργειών της,  όπως την Οργάνωση του Εμπορικού της Τμήματος (ERP, CRM, TABLETS, SITES), της παραγωγικής διαδικασίας (Lean Manufacturing), καθώς και την Οργάνωση των Logistics (WMS). Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επένδυση που σχετίζεται με νέες ψηφιακές υπερσύγχρονες τεχνολογίες εκτυπώσεων».

Επενδύσεις σε online πωλήσεις και αυτοπαραγωγή ενέργειας

Αναφορικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ψηφιακό κανάλι online πωλήσεων χονδρικής  η κ. Σκαγιά επισημαίνει ότι “στόχος είναι η διαρκή μας εξέλιξη, γεγονός το οποίο εντείνει και την ανάγκη για δημιουργία online καναλιού πώλησης χονδρικής. Και αυτό δεν εξυπηρετεί μόνο την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και την επιδίωξή μας να έρθουμε, πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά κοντά στους πελάτες μας. Η online παρουσία μας λοιπόν αποτελεί μέρος της μελλοντικής στρατηγικής μας με ένα πολύ ενδιαφέρον project που έρχεται άμεσα”.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση της εταιρείας στη μονάδα που διαθέτει στο Κρυονέρι σε φωτοβολταϊκά, τόσο για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστος όσο και για την στροφή της στην “πράσινη μετάβαση” αλλά και την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα η κυρία Σκαγιά τονίζει ότι η εταιρεία, πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, υλοποίει δράσεις με αειφόρο πρόσημο για το Περιβάλλον και την Κοινωνία στο σύνολό της.

«Αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά panel», πρόσθεσε, “μόλις λάβαμε την άδεια από την ΑΑΔΕ για την εγκατάσταση τους, οπότε και είμαστε σε φάση υλοποίησης. Ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο. Σχετικά με το ESG, επίσης έχουμε προχωρήσει αρκετά.

Όσον αφορά υπόλοιπες δράσεις παραθέτω ενδεικτικά:

  • Έχουμε πιστοποιηθεί με το πρότυπο « ETHOS» και μάλιστα βραβευτήκαμε με το ETHOS Platinum. Μάλιστα η SKAG ήταν η μοναδική εταιρεία Μέλος του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που κατέκτησε την μέγιστη βράβευση.
  • Συμμετάσχουμε στα  BRAVO AWARDS του φορέα QUALITY NET FOUNDATION, με 4  Πρωτοβουλίες & Δράσεις που έχουν  ανέβει στο Παρατηρητήριο και είναι σε ψηφοφορία μέχρι τις 12 Ιουνίου 2022 και συγκεκριμένα:
  • Δημιουργία Θεματικών τετραδίων SAVE EARTH με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους
  • Ίδρυση SKAG Τράπεζας Αίματος και Εθελοντική Αιμοδοσία
  • Δράση εθελοντισμού με την Ευβοϊκή Ζύμη για τους Πυρόπληκτους στην Βόρεια Εύβοια
  • Παραγωγή τετραδίων παρέχοντας πληροφορίες για την Πρωτοβουλία "LIVE WITHOUT BULLING"-ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα εργαζόμαστε πάνω στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας (SUSTAINABLE COMPANIES), ώστε να ολοκληρώσουμε το project αυτό μέχρι το φθινόπωρο του 2022”.

Σε ό,τι αφορά τον εξαγωγικό τομέα,  ο οποίος συνεισέφερε σημαντικά στην άνοδο των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας για το 2021 με ένα κύκλο εργασιών στα 9 εκατ. ευρώ, κατά 25% αυξημένο  σε σχέση με το 2020, η κ. Σκαγιά αναφέρει:

«Η αλήθεια είναι πως η ζήτηση το διάστημα αυτό σε επίπεδο εξαγωγών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να τροφοδοτούμε άμεσα και αποτελεσματικά αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε στις χώρες της Μεσογείου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως που έχουμε, γεγονός που μας δημιουργεί και αισιοδοξία για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, είναι η δύναμη και αμεσότητα παραγωγής σε συνδυασμό με την εξαιρετική πρώτη ύλη. Αυτά άλλωστε είναι και τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να υπερτερούμε τόσο σε ποιότητα, όσο και σε χρόνους παράδοσης».