SK Hynix: Κοντά σε συνεργασία για να προμηθεύσει τσιπ την γερμανική Bosch

SK Hynix: Κοντά σε συνεργασία για να προμηθεύσει τσιπ την γερμανική Bosch

Η SK Hynix Inc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ μνήμης στον κόσμο βρίσκεται κοντά σε μακροπρόθεσμη συμφωνία για την παροχή τσιπ μνήμης αυτοκινήτων στον προμηθευτή αυτοκινήτων Robert Bosch GmbH, σύμφωνα με εφημερίδες της Νότιας Κορέας.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας έχει συνεργασίες προμήθειας chip μνήμης με προμηθευτές αυτοκινήτων όπως η Continental και η Hyundai Mobis.

Οι εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο αγωνίζονται για την εξασφάλιση αποθέματος τσιπ λόγω μιας άνευ προηγουμένου έλλειψης ημιαγωγών, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να εισαγάγουν πολιτικές που ενισχύουν τις εγχώριες βιομηχανίες. 

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας αναμένεται να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού για στρατηγικά τεχνολογικά εξαρτήματα όπως οι ημιαγωγοί, σύμφωνα με την Asia Nikkei.

Οι δύο πλευρές θα συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας για να καθορίσουν τον τρόπο κατανομής των καθηκόντων μεταξύ τους, κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχιντε Σούγκα και του πρόεδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 16 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Τόσο η Ιαπωνία όσο και οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητάει από το Κογκρέσο την παροχή επιδότησης 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής.