SAP: Αύξηση των καθαρών κερδών στο πρώτο τρίμηνο

SAP: Αύξηση των καθαρών κερδών στο πρώτο τρίμηνο

Αύξηση των καθαρών της κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η SAP, ενώ επιβεβαίωσε ότι ενισχύθηκαν και τα λειτουργικά κέρδη, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,65 δισ. ευρώ από τα 1,02 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 1,74 δισ. ευρώ από τα 1,48 δισ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε στο 27,4% από 22,7%.

Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα της SAP μειώθηκαν στα 6,35 δισ. ευρώ από τα 6,52 δισ. ευρώ, αν και τα έσοδα από υπηρεσίες cloud ανήλθαν στα 2,15 δισ. ευρώ από τα 2,01 δισ. ευρώ και τα έσοδα από άδειες λογισμικού αυξηθηκαν στα 483 εκατ. ευρώ από 451 εκατ. ευρώ.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν μοναδικό με πολλούς τρόπους. Είχαμε την υψηλότερη αύξηση παραγγελιών για υπηρεσίες cloud και λογισμικού στα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη αύξηση στα λειτουργικά κέρδη και περιθώρια κέρδους εδώ και μία δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP, Λούκα Μούτσιτς.