Paypal: Ξεκινά η υπηρεσία αποδοχής κρυπτονομισμάτων για πληρωμές

Paypal: Ξεκινά η υπηρεσία αποδοχής κρυπτονομισμάτων για πληρωμές

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι αρχίζει να επιτρέπει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για τις πληρωμές τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι πελάτες της Paypal που κατέχουν bitcoin, ether, και litecoin στα ψηφιακά πορτοφόλια τους θα μπορούν πλέον να τα μετατρέπουν σε πραγματικά νομίσματα, όπως το δολάριο ή το ευρώ, για να πραγματοποιούν αγορές.

Η εν λόγω υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους καταναλωτές σε όλους τους 29 εκατομμύρια συμβεβλημένους εμπόρους της Paypal παγκοσμίως, τους επόμενους μήνες.

H απόφαση της Paypal έρχεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα δέχεται πλέον bitcoin για αγορά οχημάτων της στις ΗΠΑ, και μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της Visa ότι θα επιτρέπει τη χρήση του κρυπτονομίσματος USD coin (USDC) για πληρωμές στο δίκτυό της.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε απρόσκοπτα κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο όπως θα χρησιμοποιούσατε μια πιστωτική ή μια χρεωστική κάρτα μέσα στο πορτοφόλι σας PayPal», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paypal, Νταν Σούλμαν, στο Reuters ενόψει της επίσης ανακοίνωσης.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό σημείο κατά το οποίο τα κρυπτονομίσματα μετατοπίζονται από περιουσιακά στοιχεία που αγοράζονται, διακρατώνται και πωλούνται, σε μία κανονική πλέον πηγή χρηματοδότησης για συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο σε εκατομμύρια εμπόρους», πρόσθεσε.