7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η Visa ανοίγει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η Visa ανοίγει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
Lutsenko_Oleksandr / Shutterstock.com

Η Visa ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει τη χρήση του κρυπτονομίσματος USD coin (USDC) για πληρωμές στο δίκτυό της, επιβεβαιώνοντας την ολοένα αυξανόμενη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από μεγάλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Ειδικότερα, η Visa ενημέρωσε ότι ξεκίνησε πιλοτικά το εν λόγω πρόγραμμα σε συνεργασία με την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Crypto.com και θα προσφέρει την επιλογή αυτή σε περισσότερους συνεργάτες της αργότερα εντός του 2021.

Το νόμισμα USD (USDC) είναι ένα σταθερό κρυπτονόμισμα (stablecoin) του οποίου η αξία συνδέεται απευθείας με το δολάριο.

Η κίνηση της Visa έρχεται αφότου μεγάλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των BNY Mellon, BlackRock και Mastercard, έχουν προχωρήσει ήδη στην αποδοχή ορισμένων ψηφιακών νομισμάτων, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα θα καταστούν κανονικό μέρος των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι είναι πλέον δυνατή η αγορά οχημάτων της εταιρείας στις ΗΠΑ με bitcoin, σηματοδοτώντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα για τη χρήση των κρυπτονομισμάτων στο εμπόριο.

Από την πλευρά της, η Visa δήλωσε ότι συνεργάστηκε με την τράπεζα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Anchorage και ολοκλήρωσε την πρώτη συναλλαγή αυτό τον μήνα, βάσει της οποίας το Crypto.com έστειλε USDC στην ηλεκτρονική διεύθυνση για ethereum της Visa στην Anchorage.

«Βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση από καταναλωτές παγκοσμίως που θέλουν να έχουν πρόσβαση, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, και βλέπουμε επίσης ζήτηση από τους πελάτες μας στο να δημιουργούν προϊόντα που παρέχουν αυτήν την πρόσβαση στους καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων στη Visa, Κάι Σέφιλντ.

Πηγή: Reuters