7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Πατέλης: Πάνω από τις προσδοκίες ο τουρισμός- Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις

Πατέλης: Πάνω από τις προσδοκίες ο τουρισμός- Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις
Eurokinissi

Η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν απειλεί το βασικό σενάριο της κυβέρνησης για την οικονομία, σύμφωνα με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη ο οποίος τόνισε ότι ο τουρισμός κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών επικαλούμενος τα στοιχεία των μέχρι τώρα αφίξεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και συγκεκριμένα στην εκπομπή Surveillance, o οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες που γεννά η εξάπλωση της Μετάλλαξης Δέλτα. Πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, είπε, επικαλούμενος και τα προγράμματα εμβολιασμού. 

Ο αρχικός στόχος ήταν για τουριστικές αφίξεις διπλάσιες σε σχέση με το 2020 και μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, όμως τα τελευταία στοιχεία, έδειξαν ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αφίξεις κινούνται στο 130% των επιπέδων του 2020 και είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο Αλέξης Πατέλης. 

«Οι επιδόσεις του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο απέδειξαν ότι η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον τουρισμό όσο πιστεύει ο κόσμος. Η μεταποίηση, οι εξαγωγές και οι κατασκευές εμφανίζουν ισχυρές επιδόσεις», σημείωσε. 

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ και τα έργα σε Τατόι, Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βοτανικό, μεταξύ άλλων. Από τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό και το ασφαλιστικό, ενώ τόνισε και τη συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων που θα γίνουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπει σε φάση ανάπτυξης.