Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 15:02

-A +A

Ο Τζακ Μα της Alibaba παραιτείται από το συμβούλιο της SoftBank

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 15:02
Ο Τζακ Μα της Alibaba παραιτείται από το συμβούλιο της SoftBank
-A +A

Ο όμιλος SoftBank ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο συνιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο, σε μια ακόμα αποχώρηση ενός σημαντικού συμμάχου του CEO Μασαγιόσι Σον.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μα, που παραιτήθηκε από εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba τον Σεπτέμβριο, εγκαταλείπει τους επίσημους επιχειρηματικούς του ρόλους προκειμένου να εστιάσει στις φιλανθρωπίες. Η παραίτηση του Μα έρχεται μετά την αποχώρηση του Ταντάσι Γιανάι, ιδρυτή και CEO της εταιρείας Uniqlo, που παραιτήθηκε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Η SoftBank θα προτείνει τρία νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο κατά τη γενική συνέλευση στις 25 Ιουνίου, ενώ ο αριθμός των μελών του συμβουλίου θα αυξηθεί σε 13.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της SoftBank ενέκρινε δεύτερο «πακέτο» αγοράς μετοχών ύψους 500 δισ. γιεν (4,7 δισ. δολάρια), στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς μετοχών αξίας 2,5 τρισ. γιεν που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο προκειμένου να ενισχυθεί η τιμή των μετοχών του ομίλου. Η SoftBank επαναγόρασε μετοχές αξίας άνω των 250 δισ. γιεν στα τέλη Απριλίου. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα