Ο «δεκάλογος» του νέου Hyundai Kona Hybrid

Ο «δεκάλογος» του νέου Hyundai Kona Hybrid

Το πολυβραβευμένο SUV της Hyundai υιοθετεί την καταξιωμένη υβριδική τεχνολογία του iONIQ και επιτυγχάνει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση.
Η αντεπίθεση της Hyundai σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται με το λανσάρισμα του Kona Hybrid, υιοθετώντας τη δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία του iONIQ, το οποίο να σημειωθεί ότι έχει ανακηρυχθεί ως «Car of the Year» σε πολλές βορειοευρωπαϊκές αγορές.
Το εξίσου πολυβραβευμένο Hyundai Kona στην υβριδική έκδοσή του εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη συνδυασμένη ισχύ να ανέρχεται στους 141 ίππους και τη διαθέσιμη ροπή στα 265 Nm.
Ωστόσο, την παράσταση κλέβει η σημαντικά χαμηλή μέση κατανάλωση που επιτυγχάνει το Kona Hybrid, η οποία αγγίζει τα 3,9 λίτρα/100 χλμ., αποτελώντας ένα ισχυρότατο δέλεαρ για όποιον θέλει να αποκτήσει το SUV της Hyundai και να συνδυάσει την ουσία με εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ας δούμε αναλυτικά τους 10 λόγους για τους οποίους το Hyundai Kona Hybrid αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου:

1. Οπως προαναφέραμε, συνδυάζει την πλήρη υβριδική τεχνολογία αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, για κορυφαία οδηγική συμπεριφορά σε ένα πλήρως υβριδικό όχημα.

2. Διαθέτει στάνταρ χειριστήρια σειριακής αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, για άμεση απόκριση στις προθέσεις του οδηγού.

3. Προσφέρει πλούσια συνδυαστική ροπή 265 Nm, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πλήρως υβριδικής κατηγορίας, προσδίδοντας εξαιρετικές επιδόσεις.

4. Αποδίδει συνδυαστική ισχύ 141 ίππων, αξιοποιώντας κινητήρα 1,6 λίτρων με κύκλο καύσης Atkinson.

5. Ξεκουράζει τον οδηγό με τις προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης, καθώς και τους επιβάτες με την κορυφαία πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link).

6. Σε σχέση με μικρούς turbo κινητήρες καταναλώνει 45% λιγότερο καύσιμο εντός πόλης, καθώς ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.

7. Η ηλεκτροκίνηση του Kona Hybrid είναι αυτοφορτιζόμενη, απαλλαγμένη από το άγχος της φόρτισης.

8. Η υβριδική μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου με υψηλή αξιοπιστία, ενώ καλύπτεται από την κορυφαία στην κατηγορία εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών.

9. Προσφέρει οικονομική τακτική συντήρηση (στα επίπεδα μικρού βενζινοκίνητου), με ελαχιστοποιημένο κόστος κυκλοφορίας, καθώς και καταπόνησης από φθορές στα φρένα.

10. Διαθέτει προνοητική εξοικονόμηση καυσίμου χάρη στις τεχνολογίες Eco-Das, οι οποίες αξιοποιούν εκ των προτέρων επικείμενες ανηφορικές ή κατηφορικές κλίσεις, για αποδοτικότερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας του Kona Hybrid.

10+1. Το νέο Hyundai Kona Hybrid είναι διαθέσιμο από 23.590 ευρώ με προνομιακό ετήσιο επιτόκιο 3,9% για έως και 84 μήνες, το οποίο με προκαταβολή 7.077 ευρώ δίνει χαμηλή μηνιαία δόση στα 229 ευρώ, με χρηματοδοτικό όφελος έως και 3.300 ευρώ σε σχέση με τα τυπικά επιτόκια της αγοράς.