Ν. Δρανδάκης: Τα σχέδιά στο real estate σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ν. Δρανδάκης: Τα σχέδιά στο real estate σε Ελλάδα και εξωτερικό

Εως τις αρχές του νέου έτους θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αγορές εξοχικών κατοικιών της Flyway Service. Με ρευστότητα από χρηματοδοτήσεις και στόχο την επέκταση σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Νίκος Δρανδάκης μιλά στο Liberal Markets για τα επόμενα βήματά του. Ανάμεσα σε αυτά είναι η αγορά εξοχικών κατοικιών σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία προκειμένου να μετατρέψει σε βάθος χρόνου τη Flyway «στον κορυφαίο πωλητή εξοχικών κατοικιών στην Ευρώπη»

Η Flyway είναι μία νέα εφαρμογή συνιδιοκτησίας και διαμοιρασμού δεύτερης κατοικίας. Αγοράζει δεύτερες κατοικίες στους προορισμούς που επιθυμούν περισσότερο οι άνθρωποι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Κάθε ακίνητο ανήκει σε μία εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)  και η ιδιοκτησία χωρίζεται σε 8 μερίδια, τα οποία πωλούνται χωριστά.

Όπως εξηγεί ο κ. Δρανδάκης «διαθέτουμε μία μετοχή κάθε φορά. Ερχόμαστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του ότι ξοδεύονται πολλά χρήματα για την αγορά μιας δεύτερης κατοικίας, όταν η χρήση αυτής είναι μικρή. Ένα εξοχικό χρησιμοποιείται για 20 με 50 ημέρες και τις υπόλοιπες του έτους κάθεται». Πώς όμως μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των οκτώ ιδιοκτητών της επιχείρησης; Ο ιδρυτής της Beat αναφέρει πως  «υπάρχει προηγμένο σύστημα που διατίθεται μέσω της εφαρμογής. Αυτό το σύστημα μέσω ενός σύνθετου συστήματος κανόνων λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες των ιδιοκτητών και μοιράζει δίκαια το χρόνο μεταξύ τους».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «οι πρώτες αγορές κατοικιών αναμένονται άμεσα», επισημαίνει πως «θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της καινοτόμας υπηρεσίας και θέτει τον πήχη ψηλά αναφέροντας πως «στην επόμενη τριετία θέλουμε να είμαστε ο μεγαλύτερος παίχτης στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη αγορά«

Πράγματι η αγορά φαίνεται πως «σηκώνει» το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα. Οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ανέβουν περαιτέρω. Παράλληλα, σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δεύτερες κατοικίες παγκοσμίως, περίπου 15 εκατομμύρια εξ αυτών μόνο στην Ευρώπη.

H νέα εταιρεία ξεκινά με αρχικά κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, ενώ προχωρά σε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους έως 4 εκατ. ευρώ στον οποίο θα συμμετάσχουν ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές.