Mitsubishi UFJ: Ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Mitsubishi UFJ: Ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις τα κέρδη

Η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) ανακοίνωσε κέρδη για το 2020 που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναμένει μείωση του κόστους δανεισμού φέτος βάσει εκτιμήσεων για ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 47% των κερδών στα 777 δισ. γιεν (7,11 δισ. δολάρια), στο οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο.

Η MUFG, στην οποία ανήκει το 20% της Morgan Stanley, δήλωσε επίσης πως αναμένει μείωση του πιστωτικού κόστους φέτος, καθώς εκτιμά ότι η οικονομία θα ανακάμψει με το ρυθμό που συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Για το επόμενο οικονομικό της έτος, που τελειώνει τον Μάρτιο του 2022, η τράπεζα αναμένει καθαρά κέρδη 850 δισ. γιεν, ελαφρώς περισσότερα από τη συγκλίνουσα εκτίμηση της αγοράς για 733 δισ. γιεν, ενώ αναμένει το πιστωτικό κόστος να πέσει στα 350 δισ. γιεν, συγκριτικά με τα 516 δισ. γιεν του προηγούμενου έτους.

Τέλος, στα πλαίσια του τριετούς σχεδίου της, η MUFG δήλωσε πως στοχεύει καθαρά κέρδη άνω του 1 τρισ. γιεν μέχρι τον Μάρτιο του 2024, ενώ πρόσθεσε πως μελλοντικά θα επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά της Ασίας.