Μεγάλο πακέτο 5 εκατ. μετοχών αξίας 28 εκατ. στη Lamda Development

Μεγάλο πακέτο 5 εκατ. μετοχών αξίας 28 εκατ. στη Lamda Development

Ένα μεγάλο πακέτο 5 εκατ. μετοχών που αντιπροσωπεύει το 2,82% των μετοχών της Lamda Development πέρασε στις 15:02 μ.μ. στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ! 

Το πακέτο έλαβε χώρα στα 5,60 ευρώ ανά μετοχή ήτοι με σημαντικό discount έναντι της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό, δεδομένου ότι η μετοχή της Lamda Development διαπραγματεύεται σήμερα στα 6,21 ευρώ με άνοδο 0,65%, ενώ πέραν του πακέτου, έχει διακινηθεί επιπλέον όγκος 124 χιλ. τεμαχίων. 

Η Lamda Development βρίσκεται σε αυξημένη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα το τελευταίο διάστημα, έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες κεφαλαιακής θωράκισης, με τελευταία κίνηση την έκδοση του ομολόγου των 320 εκατ. ευρώ, το οποίο εισήχθη στο Χ.Α. την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου. 

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό και είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών, αναμένοντας πρώτα να διευθετηθούν και τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος-Καζίνο (IRC), που αποτελούν συμβατικές αιρέσεις για την απόκτηση της «Ελληνικό Α.Ε.». 

Χθες η Lamda Development ανακοίνωσε αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2020. Μολονότι το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεκίνησε ανοδικά για τις εργασίες και τις πωλήσεις των εμπορικών κέντρων που διαχειρίζεται η Lamda Development, όπως The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos, εντούτοις η κρίση του κορονοϊού από το Μάρτιο και το lockdown από τις 13/3, επηρέασε τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου. 

Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων παρουσίασαν αύξηση 4,2% και 6,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2019. Όμως, συνολικά το α΄ τρίμηνο 2020 παρουσίασαν πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) λόγω της κυβερνητικής απόφασης αναστολής λειτουργίας από 13 Μαρτίου έως και 17 Μαΐου 2020. 

Συγκεκριμένα, το EBITDA των Εμπορικών Κέντρων του α΄ τριμήνου 2020 διαμορφώθηκε σε 14,5 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 12,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει σταθερά το 100%.