Με 3,6% η AtlasInvest στην Ελλάκτωρ

Με 3,6% η AtlasInvest στην Ελλάκτωρ

Νέο μέτοχο με ποσοστό 3,6% απέκτησε η Ελλάκτωρ, το ευρωπαϊκό fund AtlasInvest που ήταν ο αγοραστής του χθεσινού πακέτου των 7.734.562 μετοχών που άλλαξε χέρια στα 1,45 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υφίστανται προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Σύμφωνα με πηγές της στήλης Black Box, όπως είχε αναφερθεί ήδη από χτες ο νέος μέτοχος απέκτησε το 3,61% με σκοπό να μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας και φέρεται να έχει στενή σχέση με τους Ολλανδούς Reggeborgh.

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων και έχει αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σήμερα εστιάζει σε επενδύσεις σχετικά με την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ  καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle. η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.