8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Marks & Spencer: Αναβάθμιση των προβλέψεων λόγω ανόδου των πωλήσεων

Marks & Spencer: Αναβάθμιση των προβλέψεων λόγω ανόδου των πωλήσεων
Shutterstock

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη προχώρησε η Marks & Spencer μετά τις ισχυρές πωλήσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στα είδη ένδυσης.

Ο βρετανικός όμιλος λιανικής αναμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν πάνω από το εύρος των τελευταίων προβλέψεων για 300-350 εκατ. στερλίνες (409-477 εκατ. δολάρια). Οι αισιόδοξες προβλέψεις έρχονται μετά την αύξηση των εσόδων από τα τρόφιμα κατά σχεδόν 11% στο διάστημα 19 εβδομάδων έως τις 14 Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα, ο τομέας ένδυσης και ειδών σπιτιού της Marks & Spencer, που δοκιμάζεται εδώ και καιρό, κατέγραψε άνοδο 92,2% σε σύγκριση με πέρυσι που τα καταστήματα ήταν κλειστά και πτώση μόλις 2,6% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Οι ισχυρές πωλήσεις τροφίμων ήταν επίσης αυξημένες κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σε μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη για τον λιανοπωλητή, είπε ότι ενώ μέρος της ώθησης στις πωλήσεις ήταν λόγω της αναβαλλόμενης ζήτησης, συνολικά πιστεύει ότι η βελτίωση στην απόδοση είναι αποτέλεσμα του σχεδίου ανάκαμψης.