Και εγένετο Viatris μετά τη συγχώνευση Mylan - Upjohn

Και εγένετο Viatris μετά τη συγχώνευση Mylan - Upjohn

Η Viatris Inc. ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Η Viatris αποτελεί μία νέα παγκόσμια εταιρεία Φροντίδας Υγείας, με αποστολή να κινητοποιεί τους ανθρώπους παγκοσμίως να ζουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους, διευρύνοντας την πρόσβαση σε φάρμακα ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης ή συνθηκών, προωθώντας υπεύθυνες, βιώσιμες δραστηριότητες και καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της υγείας του ασθενή και αξιοποιώντας τη συλλογική εξειδίκευση για να εξασφαλίσει τη σύνδεση περισσότερων ανθρώπων με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο RobertJ. Coury, Executive Chairmanτης Viatris, δήλωσε πως «η Viatris αποτελεί την κορύφωση ενός στρατηγικού, καλά μελετημένου έργου, που διήρκησε πάνω από δέκα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εταιρεία με τέτοιο εύρος και βάθος, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς και συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως τόνισε, «είμαι απολύτως πεπεισμένος για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη Viatris και για την αξία που αναμένουμε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει για όλους τους εταίρους – από τους ασθενείς και τους εργαζομένους μας μέχρι τους πελάτες και τους μετόχους».

Η Viatris διατηρεί τη δέσμευσή της για επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές με αναμενόμενο μέρισμα τουλάχιστον 25% των ελεύθερων ταμειακών ροών, σύμφωνα με τη λειτουργική ταμειακή ροή βάσει GAAP (γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές) μετά την αφαίρεση των κεφαλαιουχικών δαπανών, ξεκινώντας μετά το πρώτο πλήρες τρίμηνο δραστηριοτήτων της Viatris, με την προσδοκία αύξησης του μερίσματος στο μέλλον. Η εταιρεία επίσης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε απομείωση χρεών (απομόχλευση) επιδιώκοντας να επιτύχει δείκτη μόχλευσης 2,5x με την πάροδο του χρόνουκαι όσον αφορά στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας, δεσμεύεται να διατηρείται στην κατηγορία«επενδυτική βαθμίδα».

Με ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν 45,000 εργαζομένων, η Viatris εδρεύει στις ΗΠΑ και διαθέτει παγκόσμια κέντρα στο Pittsburgh των ΗΠΑ, στο Hyderabad  της Ινδίας και στη Shanghai της Κίνας. Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών θεραπευτικών κατηγοριών, που καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα και περιλαμβάνει κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα - συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC και φαρμακείου.

Η Viatris παρέχει αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα για την αντιμετώπιση 9 από τις10 ασθένειες που αποτελούν κύριες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Η Viatrisείναι ένας κορυφαίος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά της λοίμωξηςHIV/ AIDS και άλλων λοιμωδών νοσημάτων. Περίπου το 40% των σχεδόν 23 εκατομμυρίων ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για τη λοίμωξη HIVχρησιμοποιεί τα προϊόντα μας, μεταξύ των οποίων και το 60% των παιδιών με λοίμωξη HIVπου λαμβάνουν θεραπεία παγκοσμίως.

Η Viatris εγκαινιάζει ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προκειμένου να πετύχει συνέργειες ύψουςενόςδισεκατομμυρίου δολαρίων Η.Π.Α. και να διασφαλίσει ότι η νέα εταιρεία διαθέτει βέλτιστη δομή και αποτελεσματικούς πόρους ώστε να προσφέρει βιώσιμη αξία στους ασθενείς, τους μετόχους και λοιπούς εταίρους. Επί του παρόντος, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία του προσδιορισμού των συγκεκριμένων παραμέτρων του προγράμματος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενέργειες που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό και λοιπές δράσεις αναδιάρθρωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη του έτους καθώς θα προχωρά η οριστικοποίηση των σχεδίων. Οι κύριες δράσεις του διευρυμένου προγράμματος αναμένεται να μειώσουν τη βάση κόστους της εταιρείας μέσω του εξορθολογισμού του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής και προμήθειας, καθώς και της βελτιστοποίησης των λειτουργικών και εμπορικών ικανοτήτων της εταιρείας.

Η συνένωση της Mylan και της Upjohn ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019 και έλαβε οριστική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις 30 Οκτωβρίου 2020.