Ισπανία: Μειωμένες οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας το Δεκέμβριο

Ισπανία: Μειωμένες οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας το Δεκέμβριο

Μειωμένος κατά 55.790 ήταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία το Δεκέμβριο, σημειώνοντας πτώση για δεύτερο διαδοχικό μήνα κυρίως λόγω των προσλήψεων της εορταστικής περιόδου.

Η μείωση ήταν μεγαλύτερη από την πτώση κατά 50.000 που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg News. Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 1.258, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Συνολικά, σε ετήσιο επίπεδο οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 354.203.

Οι εγγραφές κοινωνικής ασφάλισης, δείκτης των προσλήψεων, ενισχύθηκαν κατά 85.314, καταγράφοντας αύξηση-ρεκόρ, σύμφωνα με το υπουργείο. Σε σχέση με το 2014, οι Ισπανοί υπό απασχόληση αυξήθηκαν κατά 533.186 ωθώντας τον συνολικό αριθμό στα 17 εκατομμύρια.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, ο Marianno Rajoy διευκρίνισε πως ενώ η τάση βελτιώνεται υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. «Υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι σε σχέση με όταν αναλάβαμε την εξουσία και οι εγγραφές κοινωνικής ασφάλισης αυξάνονται τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό COPE, προσθέτοντας ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας είναι ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης από το κόμμα του.