Instacart: Συγκέντρωσε 39 δισ. δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης

Instacart: Συγκέντρωσε 39 δισ. δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης

Η διαδικτυακή εφαρμογή Instacart, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να κάνουν ψώνια σε καταστήματα λιανικής και να τους παραδίδονται στο σπίτι ή να τα παραλαμβάνουν στο κατάστημα έτοιμα, έχει συγκεντρώσει 265 εκατομμύρια δολάρια από τους υφιστάμενους επενδυτές της, διπλασιάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Instacart ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 39 δισεκατομμύρια δολάρια στο νέο γύρο χρηματοδότησης από 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια στον προηγούμενο γύρο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η εισροή μετρητών έρχεται καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Νικ Τζιοβάνι, ως νέο διευθυντή οικονομικών της ο οποίος είχε προηγουμένως συμμετάσχει στις εισαγωγές των Airbnb και Twitter στο χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία delivery, πέραν του κολοσσού λιανικής Walmart, έχει συνάψει συνεργασίες με τις αλυσίδες Aldi, Target, Costco, Alberstsons, Kroger, Sam’s Club, καθώς και με μικρά καταστήματα ειδών παντοπωλείου και φαρμακεία.