Η GM αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των δαπανών για τα EV

Η GM αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των δαπανών για τα EV

Η General Motors αναμένεται να ανακοινώσει αύριο λεπτομέρειες σχετικά με μία διευρυμένη και ταχύτερη στρατηγική για τα ηλεκτρικά οχήματα, σε μία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία θα δηλώσει την πρόθεσή της να επενδύσει σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025 περισσότερα χρήματα από τα 20 δισ. δολάρια που είχαν προγραμματιστεί νωρίτερα.

Επίσης, τα σχέδια για μετατροπή των μοντέλων της Cadillac σε πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030 πρόκειται να επιταχυνθούν, με όριο πιθανότατα το 2025, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η επιτάχυνση θα εφαρμοστεί και σε άλλα εμπορικά σήματα.

Ένα δυνατό χαρτί της GM  απέναντι στους επενδυτές είναι η νέα της μπαταρία Ultium, η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει αυτονομία οδήγησης 400 χλμ. ή και παραπάνω με μία μόνο φόρτιση. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών σε συνεργασία με την κορεατική κατασκευάστρια μπαταριών LG Chem στο Οχάιο.

Η GM έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αυξήσει τις κεφαλαιακές της δαπάνες έως το 2023 τουλάχιστον, πάνω από τα 7 δισ. δολάρια που είχε νωρίτερα προγραμματίσει για τη χρηματοδότηση του νέου της χρονοδιαγράμματος για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή: Reuters