ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Ford περιορίζει την παραγωγή του F-150 λόγω έλλειψης τσιπ

Η Ford περιορίζει την παραγωγή του F-150 λόγω έλλειψης τσιπ

Η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς δεν αφήνει καμία αυτοκινητοβιομηχανία ανεπηρέαστη με την Ford να ανακοινώνει ότι μειώνει τις βάρδιες σε δύο εργοστάσια που κατασκευάζουν το εξαιρετικά κερδοφόρο φορτηγό F-150 λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ, αυξάνοντας τους φόβους ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιδεινωθεί.

Η Νο. 2 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα μειώσει σε μία τις τρεις βάρδιες παραγωγής στο Dearborn Truck Plant την εβδομάδα από τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ στο τμήμα φορτηγών του εργοστασίου της στο Κάνσας θα γίνονται δύο από τις τρεις βάρδιες παραγωγής κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Πάντως οι βάρδιες αναμένεται να ξαναγίνουν τρεις από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί από την έλλειψη τσιπ, που χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από τους κινητήρες έως  τις λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού, όπως φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Χθες, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, που πλήττεται από έλλειψη εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής (τσιπ), θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της σε τρία εργοστάσια, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, από την επόμενη εβδομάδα. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία θα μειώσει στο μισό την παραγωγή της στο εργοστάσιο Μπουπγιεόνγκ 2, στη Νότια Κορέα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εργαζόμενοι στις μονάδες του Καναδά και των ΗΠΑ θα λαμβάνουν περίπου το 75% του μισθού τους στο διάστημα που θα μείνουν κλειστές, μέσω των επιδομάτων ανεργίας και άλλης, επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας.