8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Γερμανία: Ανακοίνωσε πρόγραμμα ανταλλαγής του ουκρανικού νομίσματος με ευρώ για τους πρόσφυγες

Γερμανία: Ανακοίνωσε πρόγραμμα ανταλλαγής του ουκρανικού νομίσματος με ευρώ για τους πρόσφυγες
shutterstock

Οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου μπορούν να αλλάξουν το ουκρανικό χρίβνια τους σε ευρώ στη Γερμανία από την Τρίτη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου και των γερμανικών τραπεζών.

Το υπουργείο συμφώνησε στο πρόγραμμα ανταλλαγής από κοινού με τις κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Ουκρανίας καθώς και με την Επιτροπή του Γερμανικού Τραπεζικού Κλάδου, ανέφερε η κοινή δήλωση.

Ο συμφωνημένος όγκος συναλλαγών ορίστηκε αρχικά στο 1,5 δισεκατομμύριο εθνικού νομίσματος (50,78 εκατομμύρια δολάρια) και το σχέδιο θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πρόσφυγες μπορούν να ανταλλάξουν έως και 10.000 εθνικά νομίσματα σε ευρώ στις συμμετέχουσες γερμανικές τράπεζες με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η μετατροπή, η οποία μπορεί να γίνει σε πολλές δόσεις, θα είναι δωρεάν. Χαρτονομίσματα σε ονομαστικές αξίες 100, 200, 500 και 1.000 εθνικού νομίσματος από την τρέχουσα έγκυρη σειρά της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας θα είναι αυτά που θα γίνονται δεκτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters