Γ. Καμίνης: Η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινό ζήτημα

Γ. Καμίνης: Η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινό ζήτημα

«Η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινό ζήτημα, οι μετανάστες θα συνεχίσουν να "χτυπούν" την πόρτα μας για πάρα πολλά χρόνια» προειδοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, όπου ήταν επίσημος ομιλητής με θέμα το μεταναστευτικό.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οι χώρες εισόδου δεν μπορούν από μόνες τους να σηκώσουν αυτή τη βαριά ευθύνη» και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στη διαχείριση του ζητήματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση «να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πρακτικές λύσεις στις μεταναστευτικές προκλήσεις, προστατεύοντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και το δικαίωμά τους να δημιουργήσουν μία νέα ζωή στην Ευρώπη».

Γ. Καμίνης: Οι ευρωπαϊκές πόλεις ήταν αλληλέγγυες προς την Αθήνα στο προσφυγικό

Την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι ευρωπαϊκές πόλεις στην Αθήνα, σε κρίσεις όπως του προσφυγικού, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας βελγική εφημερίδα «Le Soir».

H Αθήνα, αναφέρει, ποτέ δεν ένιωσε μόνη της στην Ευρώπη. Αντίθετα, τονίζει, παντού συναντά Ευρωπαίους, πρόθυμους να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εκφράζει επίσης την έκπληξή του για το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, οι Βέλγοι και οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται εξίσου ευρωσκεπτικιστές.

«Αντί να προωθηθεί η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα με την επιβολή φόρων και τις περικοπές, οδηγείται σε αδιέξοδο» δηλώνει ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ιδιαιτέρως η Αθήνα έχει υποφέρει πολύ.

Επίσης, καλεί την Ευρώπη να αναθεωρήσει τις πολιτικές λιτότητας. «Η οκταετής οικονομική ύφεση τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και την άνοδο των πολιτικών άκρων» τονίζει. Ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Προοδευτικών Μελετών, με θέμα «Call to Europe: Democracy first», η οποία συγκεντρώνει πολιτικούς, επιστήμονες, αναλυτές και φιλοσόφους απ΄ όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ