7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Foot Locker: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και οι πωλήσεις στο α' τρίμηνο

Foot Locker: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και οι πωλήσεις στο α' τρίμηνο
JHVEPhoto / Shutterstock.com

Η Foot Locker ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο πρώτο τρίμηνο του 2021, παρουσιάζοντας επιδόσεις καλύτερες και από εκείνες του  2019, προτού κάνει την εμφάνισή της η πανδημία.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 202 εκατ. δολαρίων, ή 1,93 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τις ζημιές 110 εκατ. δολαρίων, ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

Εξαιρουμένων των ειδικών χρεώσεων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,96 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας έτσι με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet και εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στα 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2019, τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν από τα 1,52 δολάρια ανά μετοχή κατά 27%.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν κατά 83,1% στα 2,15 δισ. δολάρια από τα 1,17 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να κυμανθούν στα 1,9 δισ. δολάρια.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις ισχυρές μας αποδόσεις στο πρώτο τρίμηνο, συγκριτικά όχι μόνο με τις περσινές που δέχθηκαν πλήγμα από την πανδημία, αλλά και σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Τζόνσον.

«Απέναντι στις προκλήσεις τις πανδημίας, τα αποτελέσματά μας ήταν υποδειγματικά», πρόσθεσε ο ίδιος.