Έλον Μασκ: Η Apple σνόμπαρε την εξαγορά της Tesla μερικά χρόνια πριν

Έλον Μασκ: Η Apple σνόμπαρε την εξαγορά της Tesla μερικά χρόνια πριν

Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ αποκάλυψε την Τρίτη ότι κάποτε πλησίασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, για να προτείνει στον κατασκευαστή του iPhone να αποκτήσει την τότε ασθμαίνουσα ηλεκτρική εταιρεία αυτοκινήτων - αλλά ο αξιωματούχος του τεχνολογικού κολοσσού δεν "απάντησε ποτέ".

Ο Μασκ διηγήθηκε το ανέκδοτο περιστατικό το απόγευμα της Τρίτης μετά από αναφορές ότι η Apple σημείωσε πρόοδο στην προσπάθειά της να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ο ίδιος είχε προσεγγίσει τον Κουκ "κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών του προγράμματος Model 3" - όταν η Tesla δηλαδή ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Ο Μασκ είπε ότι η Tesla άξιζε εκείνη τη στιγμή το 1/10 της τρέχουσας αξίας της, κάτι που υποδηλώνει ότι η Apple θα μπορούσε να είχε αγοράσει τον πρωτοπόρο των ηλεκτρικών οχημάτων για περίπου 60 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι χθες το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Apple να αναπτύξει ένα επιβατικό όχημα μέχρι το 2024, καθώς και ενός self driving συστήματος, όπως και μιας εξαιρετικής τεχνολογίας μπαταρία για να το συνοδέψει, είδηση την οποία ο Μασκ σχολίασε γράφοντας: "Περίεργο αν είναι αλήθεια".