8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ελληνικό: Οι αθλητικές εγκαταστάσεις 120 εκατ. ευρώ και τα έργα που τρέχουν

Ελληνικό: Οι αθλητικές εγκαταστάσεις 120 εκατ. ευρώ και τα έργα που τρέχουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εμβληματικό έργο της μεγάλης αστικής ανάπλασης του Ελληνικού της Lamda Development καθώς μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η δημοπράτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, την ώρα που προχωρούν επίσης τα έργα υποδομών.

Όπως πρόσφατα ανέφερε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασιου, εντός του Ιουλίου αναμένεται η έναρξη των έργων υποδομής και ειδικότερα της υπογειοποίησης της Λεωφ. Ποσειδώνος, οι κατεδαφίσεις εντός του οικοπέδου του Ελληνικού ολοκληρώνονται ενώ πέραν των έργων υποδομής, το φθινόπωρο αναμένονται οι πρώτες εκσκαφικές εργασίες για τον Πύργο Κατοικιών (Marina Tower), το μελετητικό έργο για τον οποίο έχει κατακυρωθεί στην κοινοπραξία Bouygues-Ιντρακάτ και ακολουθεί και ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής του MRT, με στόχο την έναρξη εργασιών στο τέλος του α’ τριμήνου του 2023.

Πέραν των παραπάνω σχεδιασμών, η διοίκηση της Lamda προγραμματίζει την τάχιστη δημοπράτηση και των υπόλοιπων εμπορικών αναπτύξεων, ώστε να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση.

Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση του ομίλου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2021, η ολοκλήρωση της υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος τοποθετείται στο δ' τρίμηνο του 2024 ενώ τα υπόλοιπα έργων υποδομών της πρώτης φάσης στο δ' τρίμηνο του 2025.

Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχει ήδη θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Αθλητικές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά», με την προϋπόθεση να τηρηθούν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, τεχνικά έργα και μέτρα αντιρύπανσης καθώς και παρατηρήσεις που εισηγείται η Δ/νση Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρουν αρχικές πληροφορίες η δημοπράτηση του έργου συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση εντός του καλοκαιριού και με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), στις εγκαταστάσεις του νέου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό θα υπάρχουν εγκαταστάσεις Κολύμβησης, ενόργανης και ρυθμικής, στίβος, ποδοσφαίρου, και μπάσκετ, beach volley αλλά και ξενώνες διαμονής, άνω των 1.500 χώρων στάθμευσης, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και ποδηλατόδρομοι μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα προβλέπονται, κέντρο Κολύμβησης με 3 κολυμβητικές δεξαμενές με κερκίδες χωρητικότητας 1000 ατόμων, κλειστό προπονητήριο ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, Ακαδημία Ενόργανης και «πολλαπλό» προπονητήριο.

Επίσης εγκαταστάσεις όπου προβλέπεται η δυνατότητα διενέργειας αγώνων, Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και όλες τις βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Θα δημιουργηθεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου με ένα Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης και Αντισφαίρισης (Τένις) η οποία θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 20 Γήπεδα Αντισφαίρισης που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από ένα κεντρικό κτήριο διοίκησης και υποστηρικτικών λειτουργιών.

Μετά την αποπεράτωση της προτεινόμενης χάραξης της γραμμής του τραμ, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 8 Γήπεδα Αντισφαίρισης, καθώς και ένα επιπλέον κτήριο που θα φιλοξενεί χρήσεις F&B.

Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό περιλαμβάνουν επίσης ξενώνες διαμονής αθλητών με 272 κλίνες , ενώ το κτήριο θα αναπτυχθεί σε 2 επίπεδα ανωδομής και 2 επίπεδα υπογείων με συνολική κάλυψη 6.252 τ.μ., μικρότερη της επιτρεπόμενης.