ΓΔ: 875,76 -22,87 (-2,54 %)

Τζίρος: 69,53 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1997η
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

ΓΔ: 875,76 -22,87 (-2,54 %)

Τζίρος: 69,53 εκατ. €   RT

Ελληνικά Ομόλογα: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου η απόδοση των 10ετών

Ελληνικά Ομόλογα: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου η απόδοση των 10ετών

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε σήμερα στο 1,129%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Αναλυτές ανέφεραν ότι η ανακοίνωση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 750 εκατ. ευρώ από την Ευρωζώνη συνέβαλε στην εξέλιξη αυτή. 

Σύμφωνα με αναλυτή επιτοκίων της Commerzbank η ερμηνεία των καθημερινών κινήσεων των ελληνικών ομολόγων είναι αρκετά δύσκολη, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το ύψος των αγορών που πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη μέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και της χαμηλής ρευστότητας της ελληνικής αγοράς. «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποια έκπληξη με τα μέτρα αυτά (για την ελάφρυνση του χρέους)», τόνισε ο αναλυτής.
 
Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων παρέμειναν σήμερα κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδά τους τριμήνου, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης. Αύριο, η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Αγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το ταμείο. Οι επενδυτές στα ιταλικά ομόλογα ελπίζουν ότι τα χρήματα του ταμείου θα δοθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων μάλλον παρά δανείων ώστε να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών της Νότιας Ευρώπης και να μειωθούν οι ανησυχίες ότι μπορεί να φορτωθούν με ακόμη περισσότερο χρέος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει μία επικαιροποιημένη πρόταση για το ταμείο.
 
Η απόδοση των ιταλικών 10ετών ομολόγων έμεινε σταθερή στο 1,31%, σχετικά κοντά στο χαμηλό επίπεδο τριμήνου του 1,25% που είχε υποχωρήσει την Παρασκευή. Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών τίτλων παρέμεναν επίσης σταθερές στο -0,42%.