Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 23:18

-A +A

Ελιγμός τακτικής από τον Δ. Κουτσολιούτσο για το ΔΣ της Folli Follie

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, 23:18
Ελιγμός τακτικής από τον Δ. Κουτσολιούτσο για το ΔΣ της Folli Follie
-A +A

Σε ελιγμούς τακτικής που πιθανόν σχετίζονται με την μελλοντική υπερασπιστική γραμμή του προχωρά ο Δ. Κουτσολιούτσος ο οποίος απέστειλε νωρίτερα σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της εταιρείας με την οποία ανακαλεί το αίτημά του για αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή του με την οποία πλέκει το εγκώμιο στην σημερινή διοίκηση της Folli Follie για τις ενέργειές του, ο Δ. Κουτσολιούτσος ζητεί συγκεκριμένα να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης το αίτημά του για αντικατάσταση του Δ.Σ, αναφέροντας ότι είναι ικανοποιημένος από την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας. Εισηγείται παράλληλα να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων.

Η νέα κίνηση τακτικής του Δ. Κουτσολιούτσου έρχεται λίγα 24ωρα μετά το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη δικαιοσύνη για το «ξήλωμα» όλης της διοίκησης της Folli Follie, με εξαίρεση τον διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας, τα δύο μέλη που η ίδια έχει τοποθετήσει από τον Δεκέμβριο και τον εκπρόσωπο της κινεζικής Fosun. Η έκδοση της προσωρινής διαταγής για αντικατάσταση του Δ.Σ πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα και ενώ ήδη την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ ο Αβραάμ Γούναρης (πρόεδρος της εταιρείας) και ο Γιώργος Κυριακός. 

Αναλυτικά η επιστολή την οποία έστειλε ο Δ. Κουτσολιούτσος  προς τον πρόεδρο του Δ.Σ της Folli Follie αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στην διαδικασία εξυγίανσης.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημα μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη,στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσειτην εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσειώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα