ΕΔΑ: Υπερδιπλάσιες οι νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

ΕΔΑ: Υπερδιπλάσιες οι νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

 

Υπερδιπλασιασμό σε σχέση με τις συνδέσεις του 2016 παρουσίασαν το εννεάμηνο του 2017 οι συνδέσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική, καθώς 17.500 νέα νοικοκυριά υπέγραψαν σύμβαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής, με σύμμαχο την επιδότηση του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θέρμανσης, ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων σύνδεσης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου ολοκληρώνεται στις 9/10/2017 (καταληκτική ημ/νια υποβολής αίτησης ένταξης) λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού και πλήρωσης του κατασκευαστικού προγραμματισμού του επόμενου τετραμήνου. Η ΕΔΑ Αττικής, στοχεύει να ανακοινώσει σύντομα νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης για συνδέσεις που θα προγραμματιστούν εντός του 2018.

Η θετική πορεία των νέων συνδέσεων οδηγεί την εταιρεία στην αναθεώρηση των στόχων της, προσδοκώντας πλέον περί τα 20.000 νέα νοικοκυριά μέχρι τέλους του έτους, ενώ «πρωταθλητής» στο ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένουν οι αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων που αγγίζουν ήδη τις 10.000, χάρη στη νομοθετική ρύθμιση που διευκόλυνε την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης.

Ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, η ΕΔΑ Αττικής επικεντρώνεται στην εντατικοποίηση του ρυθμού συνδέσεων για τη βέλτιστη διαχείρισή τους λόγω αυξημένου φόρτου εργασιών των συνεργείων, ενώ θα συνεχίσει να μεριμνά για την παροχή κινήτρων που ευνοούν τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και διευκολύνουν την πρόσβαση στην πλέον οικονομική και φιλική στο περιβάλλον μορφή ενέργειας.

Φωτογραφία: SOOC