8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Dimand: Το νέο αρχηγείο της PwC και το Latsco στο 5,35% του μετοχικού κεφαλαίου

Dimand: Το νέο αρχηγείο της PwC και το Latsco στο 5,35% του μετοχικού κεφαλαίου

Το Latsco Family Office, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, απέκτησε ποσοστό 5,35% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσα από τη δημόσια προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Την ίδια στιγμή, στο τελευταίο οικόπεδο της Κηφισίας χτίζεται από την Dimand το νέο αρχηγείο της PricewaterhouseCoopers (PWC) συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε χθες και αποτελεί επένδυση της τάξεως των 50 έως 55 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο, το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α του Σπύρου Τσαγκαράτου είναι 100% ιδιοκτησία της Dimand και ή PWC βάση της συμφωνίας το μισθώνει για 10 + 10 χρόνια και αναμένεται να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων της που σήμερα εξυπηρετείται από τρία κτίρια.

Η PricewaterhouseCoopers αναβαθμίζει με αυτό τον τρόπο το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει δημιουργώντας έναν «ευέλικτο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και καινοτόμο χώρο εργασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μάριος Ψάλτης κατά τη χθεσινή παρουσίαση, ο οποίος σημείωσε ότι η μετακίνηση στο νέο κτίριο έχει πολλαπλά οφέλη και δημιουργεί οικονομίες κλίμακας οι οποίες δεν εξαντλούνται σε επίπεδο μόνο οικονομικό.

Με βάση τα όσα αναφέρθησαν από τα στελέχη της PWC η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξή της στην ελληνική Περιφέρεια με γραφεία- δορυφόρους σε έξι μεγάλα αστικά κέντρα ανά την Ελλάδα κοντά σε ελληνικά Πανεπιστήμια με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων και την προσέλκυση και εξέλιξη του εγχώριου ταλέντου, παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε μεγάλα διεθνή έργα από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της PwC Κυριάκος Ανδρέου, και αναμένεται να επεκταθεί έως τα τέλη του έτους στα Ιωάννινα με επόμενους σταθμούς την Κρήτη και την Κομοτηνή.

Το νέο συγκρότημα θα μπορεί να στεγάζει ταυτόχρονα 1.000 έως 1.200 εργαζομένους, ενώ στόχος συνολικά της PwC που απασχολεί περί τους 1.700 εργαζομένους αυτή τη στιγμή να αυξάνεται με υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με την ελληνική οικονομία επιτυγχάνοντας και πάνω από 10% σε ετήσια βάση.

Τα γραφεία, πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL

θα κατασκευαστούν σε ένα από τα τελευταία οικόπεδα της λεωφόρου Κηφισίας, γνωστό και ως πρώην οικόπεδο της Berkshire που ανήκε για πολλά χρόνια στην οικογένεια Αντωνίου. Η Dimand υπέβαλε την πρώτη προσφορά για την αγορά του το 2007 και κατάφερε τελικά στο τέλος του 2021 να συμφωνήσει με το συμβόλαιο αγοράς να συμπίπτει σχεδόν χρονικά με το προσύμφωνο μίσθωσης στην PwC.

Η Dimand έχει δεσμευτεί να παραδώσει το κτήριο με το «κλειδί στο χέρι», έργο το οποίο αφορά σε 11.000 τ.μ. συνολικής ανωδομής και 240 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ, εντός 18 μηνών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand το ύψος του μισθώματος είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες μισθώσεις αντίστοιχων κτιρίων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και στο κόστος κατασκευής του έχει προϋπολογιστεί η πρόσφατη αύξηση των υλικών κατά περίπου 40%.

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης προσφοράς από τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείας, που έχουν εμπειρία σε αντίστοιχα έργα, για την πρώτη φάση του έργου με τον CEO της Dimand να δηλώνει σε σχέση με τις δυσκολίες που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή συνολικά στην κατασκευαστική αγορά ότι η Dimand έχει «23 έργα σε εξέλιξη, 6 ενεργά εργοτάξια, δουλεύουμε με όλους τους αξιόπιστους κατασκευαστές και δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε ούτε γι’ αυτή την επένδυση».

Ο ίδιος δε δήλωσε ότι, κατά την περίοδο κατασκευής θα αναζητήσει αγοραστή για το κτήριο καθώς δεν εισέρχεται σε τομείς εκτός βασικού προσανατολισμού (π.χ. στη μίσθωση ακινήτων).

Τι ανέφεραν Ψάλτης - Ανδριόπουλος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης, σχολίασε: «Τα νέα γραφεία επιταχύνουν τη μετάβασή μας σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, απηχούν την έντονα αναπτυξιακή μας πορεία και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Παράλληλα, συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας για κλιματική ουδετερότητα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί για εμάς τιμή αλλά και μεγάλη πρόκληση το να αναπτύσσουμε ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής που θα φιλοξενήσει τα στελέχη μιας κορυφαίας εταιρείας όπως η PwC. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα που θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και, παράλληλα, ένα περιβάλλον εργασίας αντάξιο των ανθρώπων της. Πρόκειται να αναπτύξουμε ένα κτίριο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις ενώ θα είναι πιστοποιημένο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως συμβαίνει με τα κτίρια που αναπτύσσουμε».