ΔΕΛΤΑ: Μεταβίβασε το ποσοστό της στη ΜΕΒΓΑΛ - Ανοίγει ο δρόμος για σύμπραξη με τη ΔΩΔΩΝΗ

ΔΕΛΤΑ: Μεταβίβασε το ποσοστό της στη ΜΕΒΓΑΛ - Ανοίγει ο δρόμος για σύμπραξη με τη ΔΩΔΩΝΗ

Με 85% πάνω από τη λογιστική αξία (book value που είχε εγγεγραμμένη η ΔΕΛΤΑ τη συμμετοχή στα βιβλία της) μεταβιβάστηκε το 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ που κατείχε η ΔΕΛΤΑ, μέλος του ομίλου Vivartia, προς μέλη της οικογένειας Χατζάκου. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 25,863 εκατ.ευρώ ενισχύοντας έτσι σημαντικά την χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΛΤΑ και αποτελώντας παράλληλα σημαντικό «όπλο» για τις περαιτέρω επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας στον κλάδο του γάλακτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταβίβαση του ποσοστού αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκηση της Vivartia, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της ΔΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά και στις εξαγωγές, όπως έχει ήδη αναφέρει το Liberal. Παράλληλα στόχος της διοίκησης της Vivartia είναι μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αναμένεται στα τέλη του καλοκαιριού, να προχωρήσει με τη ΔΩΔΩΝΗ σε ένα πλάνο συνεργειών που αφορούν στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα στον τομέα των γαλακτοκομικών.

Η συμφωνία της ΔΕΛΤΑ με τη ΔΩΔΩΝΗ οδήγησε τη διοίκηση της Vivartia στην επιλογή αποεπένδυση από την MΕΒΓΑΛ, καθώς η εταιρεία έχριζε σημαντικών επενδύσεων, που αφορούσαν στην αναβάθμιση του εργοστασίου στην περιοχή «Κουφάλια», αλλά και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ έσερνε και σημαντικό δανεισμό.

Μετά τη συγκεκριμένη μεταβίβαση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε πρόσφατα στη ΜΕΒΓΑΛ θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο με 21,5% ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα ανήκει στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και ένα μικρό ποσοστό στην Νίκη Χατζάκου- Συμεωνίδου.