7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Commerzbank: Ζημιές 527 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο λόγω ευρείας αναδιάρθρωσης

Commerzbank: Ζημιές 527 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο λόγω ευρείας αναδιάρθρωσης

Ζημιογόνο, αλλά κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν το δεύτερο τρίμηνο για τη γερμανική τράπεζα Commerzbank, υπό το βάρος του κόστους της ευρείας αναδιάρθρωσης που τρέχει και μιας έκτακτης διαγραφής σε έργο outsourcing.

Ειδικότερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος γερμανός δανειστής ολοκλήρωσε το τρίμηνο με ζημιές 527 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παρουσιάσει απώλειες 504 εκατ.

Η συμπίεση των μεγεθών της Commerzbank οφείλεται στο υψηλό κόστος αναδιάρθρωσης, που ανήλθε στα 511 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον βάρυνε τον ισολογισμό της η διαγραφή ύψους 200 εκατ. ευρώ για έργο outsourcing.

Σε αυτά τα πλαίσια τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν στα 1,86 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 18% σε ετήσια βάση, ενώ το λειτουργικό κόστος διαμορφώθηκε στα 1,7 δισ. ευρώ από τα 1,53 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Από την πλευρά της, η CFO της Commerzbank Μπετίνα Όρλοπ ανέφερε ότι τα μεγέθη που ανακοίνωσε η τράπεζα «αποδεικνύουν ξανά ότι διαθέτουμε μια εξαιρετικά ισχυρή βάση για τον μετασχηματισμό μας και δείχνει ότι είμαστε επίσης σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες χρεώσεις στο δρόμο μας προς ένα βιώσιμα επικερδές μέλλον».

Μιλώντας στο CNBC, η ίδια πρόσθεσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από πλευρά πελατών. Αν εξετάσετε τους αριθμούς, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες είναι αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση, το οποίο είναι ένα καλό αποτέλεσμα».

Η μετοχή της τράπεζα πάντως δέχεται σημαντικές πιέσεις στις συναλλαγές της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και διαπραγματεύεται στο - 4% περίπου.