China Mobile, China Telecom και China Unicom ζητούν επανεγγραφή τους στην Wall Street

China Mobile, China Telecom και China Unicom ζητούν επανεγγραφή τους στην Wall Street

Οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Κίνας ζήτησαν από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφασή του με την οποία διαγράφονταν από το ταμπλό. 

Οι ανακοινώσεις από την China Mobile, την China Telecom και την China Unicom εμφανίστηκαν ξεχωριστά στον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, όπου είναι εισηγμένες, πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση την Πέμπτη. Παρόλο που οι γνωστοποιήσεις έγιναν ξεχωριστά, το περιεχόμενο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο, υποδηλώνοντας ότι τα αιτήματα υποβλήθηκαν σε συνεργασία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Asia Nikkei.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν υποβάλει γραπτά αιτήματα για επανεξέταση της απόφασης του NYSE νωρίτερα αυτό το μήνα.

Προ μηνός, οι πάροχοι παγκόσμιων δεικτών MSCI Inc και FTSE Russell ανακοίνωσαν πως θα διαγράψουν τις China Mobile, China Telecom και China Unicom Hong Kong από το FTSE Global Equity Index Series, το FTSE Global China A Inclusion Indexes και τους σχετιζόμενους δείκτες. 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους Αμερικάνους να επενδύουν από τον Νοέμβριο του 2021 σε κινεζικές εταιρείες που οι ΗΠΑ κρίνουν ότι έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.