ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

ByteDance: Sequoia και KKR ηγούνται του χρηματοδοτικού γύρου που την αποτιμά στα 180 δισ. δολάρια

ByteDance: Sequoia και KKR ηγούνται του χρηματοδοτικού γύρου που την αποτιμά στα 180 δισ. δολάρια

Οι αμερικανικές εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Sequoia Capital και KKR & Co πρωτοστατούν στον πρόσφατο χρηματοδοτικό γύρο που δίνει στον κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας και ιδιοκτήτη του TikTok αξία 180 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο χρηματοδοτικός γύρος, που έχει στόχο να συγκεντρώσει 2 δισ. δολάρια και θα καταστεί ο χρηματοδοτικός γύρος με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως στην ιδιωτική αγορά, πλησιάζει προς το τέλος του, αφού ξεκίνησε πριν από έναν περίπου μήνα, δήλωσαν οι πηγές.

Η αξία της κινεζικής εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο προηγούμενος χρηματοδοτικός γύρος της ByteDance είχε πραγματοποιηθεί το 2018, και την είχε αποτιμήσει στα 78 δισ. δολάρια. Νωρίτερα φέτος, η ByteDance είχε αξία έως και 140 δισ. δολάρια στην δευτερεύουσα αγορά ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων.

Η αναβάθμιση της αποτίμησης έρχεται παρά το αμερικανικό διάταγμα που, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας, υποχρεώνει την ByteDance να εκποιήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες του TikTok.

Στην αγορά της Κίνας, ωστόσο, η εταιρεία αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τουλάχιστον 27,2 δισ. δολάρια από διαφημιστικά έσοδα φέτος.

Το Douyin, η κινεζική εκδοχή της ByteDance του TikTok, δήλωσε τον Αύγουστο ότι έχει συγκεντρώσει 600 εκατ. καθημερινούς χρήστες.

Πηγή: Reuters