Bouygues: Επέκταση με στόχο έσοδα 7 δισ. ευρώ από τις τηλεπικοινωνίες έως το 2026

Bouygues: Επέκταση με στόχο έσοδα 7 δισ. ευρώ από τις τηλεπικοινωνίες έως το 2026

Ο γαλλικός όμιλος Bouygues ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες τηλεπικοινωνιών ώστε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας σε αριθμό συνδρομητών μέχρι το 2026.

Η Bouygues, που βρίσκεται πίσω από τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, Orange και SFR, έκλεισε την εξαγορά της Euro-Information Telecom (EIT) το προηγούμενο έτος και έχει αρχίσει να κερδίζει πελάτες.

Η οικογενειακή επιχείρηση πραγματοποιεί τις περισσότερες πωλήσεις της στον κλάδο των κατασκευών, οι τηλεπικοινωνίες όμως είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μονάδα της. Στο τέλος Σεπτεμβρίου είχε 12,3 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με 14,6 για την SFR και 22,5 εκατ. για την Orange.

Η Bouygues ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ σε έσοδα από τις τηλεπικοινωνίες έως το 2026, από 6 δισ. ευρώ το 2019. Στοχεύει επίσης σε βασικό κέρδος, μετά από μισθώσεις, 2,5 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ το 2019.

Η εταιρεία τόνισε ωστόσο ότι το βασικό περιθώριο κέρδους της μονάδας, που αναμένεται α κυμανθεί γύρω στο 31% το 2020, θα παραμείνει πιθανότατα σε αυτά τα επίπεδα έως το 2023, λόγω των σημαντικών επενδύσεων που απαιτούνται για την επέκταση και την αναβάθμιση των δικτύων της και την ενσωμάτωση της ΕΙΤ.