«Βουτιά» 76,3% για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων τον Απρίλιο

«Βουτιά» 76,3% για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων τον Απρίλιο

«Βουτιά» σημείωσαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Απρίλιο, καθώς ο πρώτος πλήρης μήνας περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσε πτώση - ρεκόρ.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 76,3% σε 292.182 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις σημείωσαν διψήφια πτώση σε όλες τις αγορές της ΕΕ, με την Ιταλία, τη Βρετανία και την Ισπανία – χώρες που δέχτηκαν ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα από την πανδημία – να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 97,6%, 97,3% και 96,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά 61,1% στη Γερμανία και 88,8% στη Γαλλία.

Οι πωλήσεις της Volkswagen Group μειώθηκαν κατά 75% τον Απρίλιο, ενώ οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και PSA Group, σημείωσαν πτώση 79,5% και 82,4%, αντίστοιχα.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πολυτελείας επίσης κατέγραψαν πτώση, με τις πωλήσεις της BMW να υποχωρούν 69,7% και της ανταγωνίστριάς της Daimler 80,1%.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη άρχισαν να ανοίγουν και πάλι τα εργοστάσια και να βάζουν μπρος μέρος της παραγωγής τον Μάιο, αν και η χαμηλή ζήτηση έχει αναγκάσει κατασκευαστές όπως η Volkswagen να διακόψουν την παραγωγή κάποιων μοντέλων.

AP Photo/Martin Meissner