Αύξηση 5,8% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο

Αύξηση 5,8% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο

Αύξηση 5,8% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις των αυτοκινήτων το Νοέμβριο καθώς τα νέα SUV της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot όπως και της ανταγωνιστικής ασιατικής Toyota προσέλκυσαν αγοραστές, εν μέσω της βελτιούμενης οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν στα 1,26 εκατομμύρια οχήματα από τα 1,19 εκατομμύρια της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της European Automobile Manufacturers Association (ACEA). 

Παράλληλα, στο ενδεκάμηνο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4% στα 14,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η αγορά της Ευρώπης οδεύει προς τον υψηλότερο ετήσιο όγκο παραγγελιών την τελευταία δεκαετία, κάνοντας μια δυναμική επιστροφή έπειτα από πολλά χρόνια όπου η παγκόσμια ύφεση και η κρίση χρέους σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη «ταλαιπώρησαν» την αγορά των αυτοκινήτων.

«Η κρίση έχει ξεπεραστεί, και την επόμενη χρονιά η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε ο Peter Fuss, σύμβουλος της EY.

«Οι προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης είναι καλές και τα επιτόκια διατηρούνται χαμηλά, κάνοντας τις τιμές των αυτοκινήτων πιο ελκυστικές», πρόσθεσε.