Attica Group: Στηρίζει τις ΜΚΟ HOPEgenesis και ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και το σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Attica Group: Στηρίζει τις ΜΚΟ HOPEgenesis και ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και το σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Η Attica Group με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με τη βούληση να στέκεται διαχρονικά αρωγός στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανανεώνει και για το 2021, τη συνεργασία με τις ΜΚΟ HOPEgenesis και ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ, καθώς και με το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ, όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση.

Για την Attica Group, η υποστήριξη των κατοίκων των νησιών στα οποία τα πλοία της ταξιδεύουν καθημερινά, αποτελεί προτεραιότητα, και για το λόγο αυτό στηρίζει και φέτος το έργο των συγκεκριμένων οργανώσεων στα νησιά αυτά, με την παροχή δωρεάν εισιτηρίων.

Η Attica Group, για 4η συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis στον αγώνα για τη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της Οργάνωσης είναι να παρέχει ολοκληρωμένη και δωρεάν ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε έγκυες γυναίκες στις ακριτικές περιοχές ή σε απομακρυσμένα νησιά, από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης έως τη μέρα του τοκετού. Η Attica Group, μέσω των Εταιρειών Blue Star Ferries & Hellenic Seaways, την τριετία 2018-2020 παρείχε 2.950 δωρεάν εισιτήρια στηρίζοντας πάνω από 220 γυναίκες.

Η Οργάνωση ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διερμηνείας και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, παιδιών προσφυγικών οικογενειών που ξεκίνησαν το ταξίδι τους με άγνωστη και αβέβαιη κατάληξη και στη διαδρομή έχασαν όλους τους οικείους τους. Είναι η μοναδική Οργάνωση που διατηρεί μόνιμη παρουσία σε όλα τα σημαντικά σημεία εισόδου στην Ελλάδα με υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από τις Δημόσιες Αρχές ή άλλες ΜΚΟ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Attica Group στηρίζει την προσπάθεια της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ έχοντας μεταφέρει δωρεάν την πενταετία 2016-2020, περισσότερα από 5.400 άτομα, παιδιά και συνοδούς της Οργάνωσης και ανανεώνει τη συνεργασία της για άλλη μια χρονιά.

Το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ που ιδρύθηκε το 1931, είχε αναλάβει το σημαντικό έργο της παροχής βοήθειας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα που έφταναν στην Αττική πριν την ενσωμάτωση των νήσων με την Ελλάδα. Απαρτιζόταν από Δωδεκανήσιες των Αθηνών με πρωτοστατούσα την Αντιγόνη Ζουρούδη, «ΜΑΝΑ» της Δωδεκανήσου.

Η συνεισφορά του σωματείου συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το Δ.Σ. - αποτελούμενο από 17 εθελόντριες από τα Δωδεκάνησα - να έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ακαδημία Αθηνών. Αντικείμενο δράσης του αποτελεί και η παροχή υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους μαθητές της Δωδεκανήσου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές και τα όνειρά τους.

Η Attica Group υποστηρίζει το σωματείο από το 2019 προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια στους Δωδεκανήσιους φοιτητές-υπότροφους του Σωματείου για τις ανάγκες των μετακινήσεων τους από τον τόπο κατοικίας στον τόπο σπουδών τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.