Aon: Δεν προχωρά η συμφωνία με την Willis Towers Watson αξίας 30 δισ. δολαρίων

Aon: Δεν προχωρά η συμφωνία με την Willis Towers Watson αξίας 30 δισ. δολαρίων

Οι ασφαλιστικές εταιρείες Aon και Willis Towers Watson δεν θα προχωρήσουν τη συμφωνία συγχώνευσης των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων δίνοντας τέλος στις διαφορές που ανέκυψαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Παρά τις εγκρίσεις που λάβαμε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης έγκρισης της συγχώνευσης μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φτάσαμε σε αδιέξοδο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aon, Γκρεγκ Κέιζ.

Προ ημερών, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του Υπουργείου άσκησε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον  ζητώντας από έναν δικαστή να σταματήσει τη συμφωνία, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργήσει «υπερβολική συγκέντρωση στην αγορά και θα πλήξει τις επιχειρήσεις, τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους τους».

Η Aon θα πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Willis βάσει των όρων των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο, θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίως,  μπροστά από τον τωρινό ηγέτη του κλάδου, Marsh & McLennan Companies.