Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Alpha Bank

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Alpha Bank

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για τη δεύτερη έκδοση ομολόγων Tier II της από την Alpha Bank, 10ετούς διάρκειας και ύψους 500 εκατ. ευρώ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζήτηση έχει διαμορφωθεί περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρό και η έκδοση θα κλείσει αυθημερόν. Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι το κουπόνι θα είναι ελαφρώς υψηλότερο από την προηγούμενη έκδοση (4,25%) με προσδοκίες ίσως και για την «έκπληξη», ενώ θα υπάρχει ρήτρα ανάκλησης στα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξιολόγηση του ομολόγου θα είναι Caa2 από την Moody’s και CCC από την S&P.  Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση, στην οποία προχωρά η Alpha Bank η οποία είχε αντλήσει τον Φεβρουάριο του 2020 επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές της τράπεζας, η νέα έκδοση ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαιά της και να διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους, όπως είναι ο κανόνας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της.

Σημειώνεται επίσης ότι η έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JP Morgan, Goldman Sachs, Citi,  Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers), κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.