7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του κ. Στ. Χατζηιωάννου σχετικά με τις εξελίξεις στην easyJet

Ανακοίνωση του κ. Στ. Χατζηιωάννου σχετικά με τις εξελίξεις στην easyJet

Ανακοίνωση εξέδωσε ο  ιδρυτής και βασικός μέτοχος της easyJet κ. Στέλιος Χατζηιωάννου με αφορμή την αποχώρηση του CFO της εταιρείας, κ. Andrew Findlay.

Αναλυτικά ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε τα εξής:

«Ο Οικονομικός Διευθυντής της easyJet παραιτήθηκε. Ένας αχρείος έφυγε, απομένουν δύο που θα φύγουν σύντομα! Δεν προξενεί καμία απορία το ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα (με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%)! Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet.

Γνωρίζω πλέον ότι ο παραιτηθείς CFO της easyJet, κ. Andrew Findlay, πέταξε με ιδιωτικό jet της εταιρείας LunaJets για να συναντήσει τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο κ. Marc Bonnant. Η πτήση, που πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Airbus, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Biggin Hill στο Ν. Λονδίνο και κατέληξε στο αεροδρόμιο Buochs κοντά στη Λουκέρνη στις 16 Νοεμβρίου 2016 (και όχι στις 17).

Θα αναζητήσω σύντομα μάρτυρες για τις ανάγκες της έρευνας, ωστόσο πιστεύω ότι στο κρυφό δείπνο ήταν επίσης παρών και ο ελληνικής καταγωγής κ. Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus. Υπάρχουν μήπως μάρτυρες της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Findlay, Bonnant και Σωτηρόπουλου;»