ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Airbus, Safran και fund αεροδιαστημικής υπέβαλαν προσφορά για την Aubert & Duval

Airbus, Safran και fund αεροδιαστημικής υπέβαλαν προσφορά για την Aubert & Duval

Η Airbus, η  Safran και το fund με ειδίκευση στην αεροδιαστημική Ace Aero Partenaires υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά για την προμηθεύτρια υπερκραμάτων Aubert & Duval (A&D), τμήμα της γαλλικής εταιρείας εξορύξεων Eramet, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ιστότοπου Latribune.fr.

«Κάθε μέλος της κοινοπραξίας θα χρηματοδοτήσει το ένα τρίτο της εξαγοράς της μονάδας της Eramet» αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η κοινοπραξία είχε ήδη εξετάσει αυτή την κίνηση το περασμένο φθινόπωρο.

Η Eramet δήλωσε τον Ιούνιο ότι ξεκίνησε στρατηγική αναθεώρηση της θυγατρικής της A&D, αφού το ένα τρίτο της δραστηριότητάς της ακυρώθηκε λόγω της κρίσης του κορονοϊού, και ότι θα εξέταζε όλες τις πιθανότητες για την εταιρεία που μετρά 113 χρόνια ζωής.

Η A&D θεωρείται εμβληματική περίπτωση της κρίσης που γνωρίζου οι προμηθευτές στην νοτιοδυτική Γαλλία, όπου κινδυνεύουν περίπου 40.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της αεροδιαστημικής.

Τα προηγμένα υπερκράματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται στους κινητήρες των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και στον εμπορικό κινητήρα LEAP, που παράγουν από κοινού η Safran και η General Electric για την Boeing και την Airbus.

Η Airbus είναι επίσης ο μεγαλύτερος άμεσος πελάτης της A&D.

Πηγή: Reuters